Afbeelding
Foto 3 feestende medewerkers - registreer je organisatie op donorinfo.be

Jouw organisatie bij Donorinfo

Vraag je je af wat Donorinfo kan doen voor jouw organisatie? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Is je organisatie al geregistreerd bij Donorinfo, dan vind je hier alles over de activiteiten van Donorinfo, je fiche en een hoop inspiratie.

Met Donorinfo bouw jij aan vertrouwen van schenkers

Afbeelding
Logo Donorinfo  explicatif FR

Weet jij waarom schenkers aan jouw organisatie geven? En weet je waarom sommige schenkers dat liever niet doen? Onderzoek wijst uit dat schenkers liever geven aan goede doelen als ze zeker weten dat hun geld goed terechtkomt. Als je wilt dat schenkers aan jouw organisatie geven, zijn transparantie en correcte informatie dus onontbeerlijk.

Daarom doen schenkers en stichtingen een beroep op donorinfo.be, de website voor transparante goede doelen, als ze organisaties zoeken om te steunen.

Afbeelding
Antoine Sepulchre Communication & Fundraising Manager - Handicap International Belgium

Schenkers houden niet van onduidelijkheden. Ze willen vooral weten wat er met hun geld gebeurt. Waar dient het voor? Hoe wordt het tussen de verschillende uitgavenposten verdeeld? Zelf surf ik regelmatig naar donorinfo.be, want de fiches van de organisaties helpen me om hen met elkaar te vergelijken.

Antoine Sepulchre - Handicap International België

Nieuws voor de organisaties

Wat doet Donorinfo voor jou?

Donorinfo kijkt gratis jouw jaarrekeningen na en publiceert ze op haar website in een uniform model, gebaseerd op de jaarrekening van de Nationale Bank. Dat model is makkelijk te lezen door schenkers die de website donorinfo.be bezoeken. Zij krijgen op je fiche informatie over:

  • je missie en je activiteiten
  • je inkomsten en uitgaven
  • de steun die je zoekt (financieel, materieel, vrijwilligers)
  • enkele organisatorische zaken zoals je bestuur, het aantal VTE dat je in dienst hebt, enzovoort.

Donorinfo helpt jou ook om schenkers te bereiken via onder andere sociale media en een nieuwsbrief voor schenkers. Bovendien maak je bij Donorinfo ook deel uit van een community van transparante goede doelen. Zo organiseert Donorinfo sinds 2020 inspiratie-events voor fondsenwervers van goede doelen.

Hoe registreer je je organisatie bij Donorinfo?

Infographic
1. Inschrijving en financiële informatie
Vul het formulier online. Je ontvangt een mail om de financiële informatie en het controle verslag opgesteld door een externe, erkende bedrijfsrevisor IRE of erkend accountant ITAA door te sturen. Jouw aanvraag zal midden november behandeld worden.
2. Analyse en narratieve informatie
Je krijgt sommige vragen over jouw resultatenrekeningen en zal je de verdeling moeten nakijken, goedkeuren en de narratieve informatie invullen. Je dient ons ook het aantal VTE's en vrijwilligers door te geven.
3. Voeg de Donorinfo logo toe
Publiceer duidelijk en zichtbaar onze logo op jullie website in de footer of op de giften pagina met een link naar jullie fiche op donorinfo.be. Zo krijgen de schenkers meteen alle nodige informatie.
4. Proficiat!
Je bent geregistreerd als transparant goed doel.

Hulpmiddelen voor organisaties

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Wil je zeker op de hoogte zijn van het laatste nieuws van Donorinfo? In de nieuwsbrief voor organisaties vind je elke 2 maand:

  • Inspiratie
  • Praktische info
  • Uitnodigingen voor evenementen en acties
  • Nieuws over partners van Donorinfo en andere organisaties
  • En nog veel meer!
Tips en downloads

Hier vind je alle handleidingen, downloads en praktische tips voor organisaties geregistreerd op donofinfo.be