Afbeelding
Arnaud Ghys - Donorinfo - portret donateur

Over Donorinfo

Geven aan wie het minder goed heeft, om de toekomst van de planeet te verzekeren: dat kan jij doen om van de wereld een betere plek te maken. Geld, tijd of materiaal schenken aan een goed doel is echt efficiënt. Je wil er dan wel op kunnen vertrouwen dat de organisatie transparante informatie verschaft over haar inkomsten, uitgaven en activiteiten. Donorinfo garandeert jou die transparantie sinds 2005.

Geven in vertrouwen, wat betekent dat?

Afbeelding
Armen Tekort op donorinfo.be
© Armen Tekort

Een gift schenken aan een goed doel doe je in vertrouwen. Je gelooft dat de organisatie die je steunt de wereld een beetje beter zal maken. Je vertrouwt er ook op dat de organisatie haar geld en haar werking goed beheert. In een enquête die Donorinfo liet uitvoeren in de zomer van 2017, gaf 72% van de actieve schenkers aan dat financiële transparantie voor hen belangrijk is.

Om in vertrouwen te geven, helpt stichting Donorinfo jou, samen met honderden goede doelen, om te begrijpen hoe jouw gift zal gebruikt worden. Alle organisaties op donorinfo.be kiezen immers resoluut voor transparantie. Sinds 2005 staat Donorinfo garant voor die transparantie als onafhankelijke instantie die de rekeningen en werking van organisaties analyseert. Via de website donorinfo.be maakt Donorinfo die informatie beschikbaar en begrijpelijk voor potentiële schenkers.

Donorinfo stimuleert geven en solidariteit

Afbeelding
Micro-entrepreneur rural en Colombie
© ACTEC

Donorinfo gelooft dat het geven en solidariteit kan stimuleren door onzekerheid weg te nemen over de cijfers die goede doelen delen. Door op die manier geven te gemakkelijker te maken, wil de stichting het werk van goede doelen versterken.  

Donorinfo wil bovendien:

  • Een objectieve toetssteen zijn voor een gift in vertrouwen
  • Aan schenkers betrouwbare informatie geven over goede doelen.
  • Uitwisseling ondersteunen tussen alle stakeholders in de filantropie: schenkers, bedrijven, stichtingen, overheden, media en alle andere stakeholders.
  • Een hefboom zijn: door te investeren in de website donorinfo.be, kan de stichting een veelvoud van giften genereren voor een hele reeks organisaties.
Afbeelding
Logo met toelichting Donorinfo

Ga op zoek naar het logo van Donorinfo op de website, in een publicatie of in een brief van een goed doel dat je interesseert. Het garandeert je dat de rekeningen van de organisatie geverifieerd en geanalyseerd zijn door de experten van Donorinfo en dat de organisatie antwoord heeft geboden aan al onze vragen over hun financiën en hun beheer.

De organisaties die Donorinfo analyseert, zetten het logo van Donorinfo op hun site, vaak met de melding 'Onze rekeningen zijn in alle transparantie gecontroleerd en gepubliceerd door Donorinfo'. Check vervolgens of je de organisatie ook terugvindt op deze site. Enkel goede doelen die je terugvindt op donorinfo.be kunnen je de Donorinfo garantie bieden. Elk jaar opnieuw vraagt Donorinfo de rekeningen van deze goede doelen op. Alleen als we de laatste rekeningen ontvangen, blijft de organisatie gepubliceerd op de site.

 

Zij zijn Donorinfo

Afbeelding
Herve van Baren
Hervé van Baren
Afgevaardigd bestuurder

In dienst van al deze super-organisaties die jouw vertrouwen verdienen!

Afbeelding
Manuela Meeus
Manuela Meeus
Coordinatrice

"Vrijgevigheid aan te moedigen wat een fantastische job"

Afbeelding
Jean Michel Corbisier
Jean Michel Corbisier
Communicatie FR

Als ik geef aan een goed doel, heb ik meteen het gevoel dat ik iemand heel concreet help die minder geluk heeft dan ikzelf, of dat ik een project dat ik belangrijk vind vooruit help. En dan is er nog het extra 'waw'-gevoel als je ziet wat al die organisaties samen bereiken. Dat is echt supertof.

Afbeelding
@gaelle_de_becker
Gaelle De Becker
Ondersteuning communicatie

Doneren is meer dan enkel geven, het is ook terug ontvangen als je ziet hoe al deze mooie projecten tot bloei komen.