Straatverplegers vzw

Samen, maken we een einde aan dakloosheid !

Onze missie is een einde te maken aan dakloosheid hiervoor verzorgen we, motiveren we en zoeken we actief naar stabiele huisvestingen voor de meest kwetsbare daklozen op het gebied van hygiëne, lichamelijke en geestelijke gezondheid.

  52.20 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2022
  19 Vrijwilligers in 2022
Werkt rond
Waar
In België
Luik
Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geanalyseerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Wat doet Straatverplegers vzw?

Straatverplegers is ervan overtuigd dat er een eind kan gemaakt worden aan dakloosheid. Door de meest kwetsbare mensen uit de straat te halen, toont de organisatie aan dat het voor iedereen mogelijk is.

  • Straatverplegers besteedt veel aandacht aan de hygiëne en eigenwaarde van de patiënten.  Deze leven meestal al geruime tijd op straat. De patiënten zijn uiterst kwetsbaar, hun hygiëne is verwaarloosd en hun gezondheid is zwaar ondermijnd. Straatverplegers geeft hen de nodige zorg, motiveert hen en brengt hen in contact met de bestaande medische en sociale voorzieningen. Tegelijk onderzoeken ze samen met hen de mogelijkheden om een vaste woonst te vinden.
  • Met de programma’s Housing First / Housing Fast zoekt Straatverplegers een vaste en gepaste thuis voor haar patiënten, waar ze zelfstandig kunnen wonen en toch kunnen rekenen op verdere begeleiding om te voorkomen dat ze opnieuw op straat belanden. 
  • Onze afdeling My Way zorgt voor het einde van de follow-up van onze patiënten wanneer zij gestabiliseerd zijn in hun huisvesting en hun netwerk toereikend is. De post-follow-up is vooral gericht op welzijn, gezondheid en de vermindering van het woningverlies.


Teksten en foto's worden door de organisaties gewijzigd.
Laatste wijziging door de organisatie: 04/04/2024

Hoe kan je Straatverplegers vzw helpen?

 

Met jouw donatie help je mensen van de straat te halen die daar al een lange tijd wonen. Het is een lang en ingewikkeld proces, omdat het om een uiterst kwetsbare groep mensen gaat met veel sociale en gezondheidsproblemen. Dit proces bestaat uit een reeks ontmoetingen met onze teams om hun vertrouwen te winnen, aan hun hygiëne en gezondheid te werken en hen te motiveren om een huisvesting te vinden. Wat het bedrag ook is, jouw bijdrage is essentieel!

 

We zijn op zoek naar vrijwilligers om:

  • te helpen bij het installeren van onze patiënten
  • verpleegkundige basiszorg toe te dienen en informatie te verstrekken betreffende gezondheids- en hygiëneregels
  • huisbezoeken doen en tijd door te brengen met een persoon die intussen geherhuisvest is
  • teksten te vertalen naar het Nederlands of Engels
  • Ons te helpen bij de organisatie van een evenement georganiseerd door een VZW of anderen, een stand houden, onze evenementen promoten, enz.

Opbrengsten in 2022

  €1.240.379 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €2.275.761 Overheidssubsidies
  €34.314 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €57.104 Andere bedrijfsopbrengsten