Annick For Kenya vzw

Ontwikkelingsprojecten (water, scholen, gezondheid) aan de Keniaanse zuidkust.

Annick for Kenya VZW tracht het leven van kinderen in Kwale County in Kenia wat draaglijker te maken door hen te voorzien van vers water. Ze hebben in Ganja La Simba ook een naaischool, een polikliniek, 2 materniteiten (Ganja La Simba en Wasini Island) en verschillende klaslokalen laten bouwen.

  0.00 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2021
  4 Vrijwilligers in 2021

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geverifieerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Wat doet Annick For Kenya vzw?

Wat doet Annick for Kenya?

Op 14 februari 2009 werd de Feitelijke Vereniging "Annick for Kenya" opgericht door de ouders van de in 2007 vermoorde Annick Van Uytsel, onder toeziend oog van pastoor Felix (August) Van Meerbergen. Annick had gepland om na, haar studies (Modevormgeving, Ursulinen Mechelen), voor minstens 1 jaar naar het Zuiden te reizen om zich daar ten dienste te stellen van kansarme kinderen. Omdat zij haar plan niet meer kon realiseren, trekt de Annick for Kenya werkgroep jaarlijks naar Kwale County, een gebied tussen de havenstad Mombasa en de zuidelijker gelegen Tanzaniaanse grens, om er te helpen.

  • Sinds 2009 liet de vereniging er in het gebied 19 waterputten boren of uitgraven in scholen of in leefgemeenschappen.
  • In Ganja La Simba werd er een naaischooltje opgericht waar jaarlijks een twaalftal jonge dames uit het gebied gedurende 2 jaar een opleiding krijgen om zelf kleren te maken. Op het einde van het tweede jaar leggen zij een staatsexamen af alvorens zij hun diploma krijgen.
  • Annick for Kenya liet in Ganja La Simba ook een lokaal ziekenhuis bouwen met aansluitend een materniteit, zodat aanstaande moeders geen verre verplaatsing moeten maken om te gaan bevallen. Ook op Wasini Island werd er een materniteit gebouwd met AfK fondsen.
  • In enkele scholen in het gebied werd er naast de watervoorziening, een aantal klaslokalen bij gebouwd of werden "modder" lokalen vervangen door stevige "stenen" klassen.
  • In 2021 en 2022 staan milieuprojecten op til.
Laatste wijziging: 08/10/2021

Hoe kan je Annick For Kenya vzw helpen?

 

Met donaties aan onze vzw steunen we onze naaischool waar elk jaar 12 jonge meisjes vertrekken na een 2-jarige opleiding (10.000 euro nodig). We voeren dit jaar en volgend jaar ook 2 milieuprojecten uit met steun van de Provincie Vlaams-Brabant en het lokale Rode Kruis in Kwale County in Kenia (plant 10.000 bomen en zet een systeem op om de houtskool die nodig is voor hun kookvuren te vervangen door "briketten " die veel efficiënter branden met minder "emissies" (10.000 euro nodig).

Opbrengsten in 2021

  €32.880 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €24.486 Overheidssubsidies
  €2.666 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €129 Andere bedrijfsopbrengsten
Annick For Kenya vzw

Karel Alenlaan, 59
3293 Diest
België

eddy@karibuni.be