Annick For Kenya vzw

Ontwikkelingsprojecten (water, scholen, gezondheid en milieu) Keniaanse zuidkust

Annick for Kenya VZW tracht het leven van kinderen in Kwale County in Kenia wat draaglijker te maken door hen te voorzien van vers water. Ze hebben er ook een polikliniek, 2 materniteiten en klaslokalen laten bouwen, 10.000 bomen geplant en houtskoolbriketten gefabriceerd.

  0.00 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2023
  8 Vrijwilligers in 2023

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geanalyseerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Wat doet Annick For Kenya vzw?

..... Wat doet Annick for Kenya?

Op 14 februari 2009 werd de Feitelijke Vereniging "Annick for Kenya" opgericht door de ouders van de in 2007 vermoorde Annick Van Uytsel, onder toeziend oog van pastoor Felix (August) Van Meerbergen. Annick had gepland om na, haar studies (Modevormgeving, Ursulinen Mechelen), voor minstens 1 jaar naar het Zuiden te reizen om zich daar ten dienste te stellen van kansarme kinderen. Omdat zij haar plan niet meer kon realiseren, trekt de Annick for Kenya werkgroep jaarlijks naar Kwale County, een gebied tussen de havenstad Mombasa en de zuidelijker gelegen Tanzaniaanse grens, om er te helpen.

  • Sinds 2009 liet de vereniging er in het gebied 23 waterputten boren of uitgraven in scholen of in leefgemeenschappen.
  • In Ganja La Simba werd er een naaischooltje opgericht waar jaarlijks een twaalftal jonge dames uit de provincie gedurende 2 jaar een opleiding krijgen om zelf kleren te maken.
  • Annick for Kenya liet in Ganja La Simba ook een lokaal ziekenhuis bouwen met aansluitend een materniteit. Ook op Wasini Island werd er een materniteit gebouwd met AfK fondsen.
  • In enkele scholen in het gebied werd er naast de watervoorziening, 16 klaslokalen bij gebouwd of werden "modder" lokalen vervangen door stevige "stenen" klassen.
  • In 2021 en 2022 werden 10.000 bomen geplant met steun van de provincie Vlaams-Brabant.
  • In 2022 en 2023 worden 8 installaties gebouwd om houtskoolbriketten te maken. Ook weer met steun van de prov. Vlaams-Brabant.


Teksten en foto's worden door de organisaties gewijzigd.
Laatste wijziging door de organisatie: 13/06/2024

Afbeelding rechtsboven: Eddy Van Uytsel

Hoe kan je Annick For Kenya vzw helpen?

 

Met donaties aan onze vzw steunen we scholen en gemeenschappen in Kwale County (jaarlijks 15.000 euro nodig). We voerden van 2021 tot 2023 ook 2 milieuprojecten uit met steun van de Provincie Vlaams-Brabant en het lokale Rode Kruis in Kwale County in Kenia (plant 10.000 bomen en zet een systeem op om de houtskool die nodig is voor hun kookvuren te vervangen door "briketten " die veel efficiënter branden met minder "emissies". In de toekomst zouden we er nog meer milieuprojecten willen uitvoeren.

Opbrengsten in 2023

  €44.574 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €3.250 Overheidssubsidies
  €19.747 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €0 Andere bedrijfsopbrengsten