Sant'Egidio BXL Europe

Hoop brengen aan de allerzwaksten door de kracht van gebed en dienstbaarheid.

De missie van Sant'Egidio is er één van dienstbaarheid en solidariteit met de meest kwetsbaren in de samenleving, ongeacht hun religie, ras of nationaliteit. De gemeenschap is actief in humanitaire hulp, vredesopbouw, interreligieuze dialoog en bevordering van onderwijs en gezondheidszorg.

  2.60 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2022
  120 Vrijwilligers in 2022
Werkt rond
Waar
In België
Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Afrika
Mozambique
Nigeria
Kameroen
Congo

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geanalyseerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Afbeelding
Sant'Egidio BXL
Sant'Egidio BXL

Wat doet Sant'Egidio BXL Europe?

Humanitaire hulp: Sant'Egidio is betrokken bij verschillende humanitaire hulpprogramma's, waaronder de distributie van voedsel en kleding aan daklozen, vluchtelingen en anderen in nood. De gemeenschap biedt ook medische hulp en hulp aan slachtoffers van natuurrampen en conflicten. Humanitaire Corridors: een veilige en legale toegangsweg tot ons land voor kwetsbare vluchtelingen. In plaats van zich aan een levensgevaarlijke reis te moeten wagen en zich toe te vertrouwen aan mensensmokkelaars, kunnen deze mensen in nood reizen zoals u en ik: met een visum en per vliegtuig. Dienstverlening aan de gemeenschap: naschoolse programma's voor kinderen, mentorprogramma's voor jongeren en hulp aan ouderen en gehandicapten. Interconfessionele en interreligieuze dialoog: De gemeenschap zet zich in om de dialoog en het begrip tussen mensen van verschillende geloven te bevorderen. Zij organiseert interreligieuze evenementen en dialooginitiatieven met vertegenwoordigers van verschillende religies. Vredesopbouw: Sant'Egidio is betrokken bij verschillende inspanningen voor vredesopbouw over de hele wereld, waaronder conflictoplossing en bemiddeling, pleiten voor ontwapening en steun voor de slachtoffers van oorlog en geweld. Gezondheidszorg: Sant'Egidio beoogt met zijn DREAM-project een uitgebreide zorg en behandeling te bieden aan mensen met hiv/aids en de overdracht van het virus van moeders op hun kinderen tijdens de zwangerschap, de bevalling en de borstvoeding te voorkomen.


Teksten en foto's worden door de organisaties gewijzigd.
Laatste wijziging door de organisatie: 12/06/2024

Afbeelding rechtsboven: Sant'Egidio BXL

Hoe kan je Sant'Egidio BXL Europe helpen?

 

Alle donaties worden gebruikt voor de ontwikkeling van onze verschillende solidariteitsprojecten, zowel in België als in het buitenland. U kunt ons op verschillende manieren financieel steunen: - Een maandelijkse en regelmatige donatie om onze projecten op lange termijn uit te bouwen; - Een eenmalige gift, want elke gift telt; - Bij een speciale gelegenheid: mobiliseer uw familie en vrienden bij een huwelijk of geboorte

 

Wil jij het verschil maken in de wereld en iets teruggeven aan de gemeenschap? Word dan vrijwilliger bij onze organisatie! Wij zoeken enthousiaste en gemotiveerde mensen die willen bijdragen aan een betere wereld. Als vrijwilliger bij ons krijg je de kans om nieuwe vaardigheden te leren, vrienden te maken en voldoening te halen uit het helpen van anderen. Of je nu een paar uur per week of een paar dagen per maand beschikbaar bent, wij hebben een vrijwilligersfunctie die bij jou past!

Opbrengsten in 2022

  €399.970 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €70.506 Overheidssubsidies
  €85.882 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €733 Andere bedrijfsopbrengsten