TI GOUT DLO ASBL

Ondersteuning en ontwikkeling van lokale projecten in Haïti

  • Het publiek bewust maken van de ontwikkelingsproblematiek in Haïti.
  • Lokale projecten ondersteunen en ontwikkelen.
  • De kinderen in ons weeshuis ondersteunen tot het einde van hun hogere opleiding indien nodig.

  0.00 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2023
  10 Vrijwilligers in 2023
Werkt rond
Waar
Buiten België
Noord-Amerika
Haïti

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geanalyseerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Afbeelding
Les enfants de Ti Gout Dlo au Jardin

Wat doet TI GOUT DLO ASBL?

Deze organisatie communiceert met haar schenkers in het Frans. Bekijk voor meer gedetailleerde informatie de Franstalige fiche.


Teksten en foto's worden door de organisaties gewijzigd.
Laatste wijziging door de organisatie: 15/06/2024

Afbeelding
Mon nom est Woodlove. Depuis l’âge de 3 ans j’ai vécu dans un orphelinat en Haïti.  En 2010, après le séisme , nous avons fait la connaissance de l’équipe de Ti Gout Dlo qui a changé nos vies. Personnellement, je n’imaginerais pas ma vie sans eux.  En Haïti, beaucoup d’enfants n’ont pas à manger. Ils vivent dans la rue. Grâce à Ti Gout Dlo, j’ai eu la chance de manger à ma faim, d’aller à l’école, d’habiter dans une maison où l’on se sent en sécurité et de faire ce que j’aime le plus: la musique et le chant

Mijn naam is Woodlove. Sinds mijn derde heb ik in een weeshuis in Haïti gewoond.

In 2010, na de aardbeving, ontmoetten we het Ti Gout Dlo team dat ons leven veranderde. Persoonlijk zou ik me mijn leven zonder hen niet kunnen voorstellen. In Haïti hebben veel kinderen geen eten. Ze leven op straat.

Dankzij Ti Gout Dlo kreeg ik de kans om voldoende te eten, naar school te gaan, in een huis te wonen waar je je veilig voelt en te doen waar ik het meest van hou: muziek en zingen.

Na mijn klassieke middelbare school wilde ik verpleegkunde gaan studeren. Het Ti Gout Dlo team bleef me daarbij helpen. Zo studeerde ik twee jaar aan de universiteit Notre Dame in Haïti. Helaas kon ik door de situatie in het land mijn studie daar niet meer voortzetten. De verantwoordelijken van de vereniging zijn er, na veel administratieve stappen, in geslaagd om mij naar België te laten komen om mijn studies voort te zetten als we de toestemming krijgen om mij in te schrijven in een school in België.

Ik ben zeer dankbaar voor alles wat men heeft gedaan om mij te helpen. Zij hebben mijn leven, dat in mijn land zeer moeilijk was geworden, veranderd.

Ik herinner me dat mevrouw Danielle Célicourt (onze moeder uit het weeshuis) Ti Gout Dlo ontmoette. Ze vertelde ons dat het engelen uit de hemel waren.

Ik dank de leiders van het weeshuis die voor mij hebben gezorgd vanaf het moment dat ik een klein meisje was tot nu en die mij helpen om een verantwoordelijke volwassenen te worden en verder te gaan op dit pad dat mij hopelijk zal leiden tot een geregistreerd verpleegster.

Bedankt allemaal!

Hoe kan je TI GOUT DLO ASBL helpen?

 
Niet-bederfelijke eetwaren
Sportartikelen
Speelgoed - knutselmateriaal
Schoolmateriaal
Computer en/of kantoormateriaal
Kleding en huishoudlinnen

Opbrengsten in 2023

  €60.335 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €0 Overheidssubsidies
  €33.259 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €0 Andere bedrijfsopbrengsten
TI GOUT DLO ASBL

Try à la Vigne, 59
5030 Gembloux
België

damienceu@gmail.com