River Cleanup vzw

Clean locally, celebrate globally

Elk jaar belandt maar liefst 11 miljard kg plastic in onze oceanen. Een groot deel van deze vervuiling komt daar terecht via rivieren en beken. Ons doel? Het plastic tegenhouden voor het onze oceanen bereikt!

  6.50 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2022
  39620 Vrijwilligers in 2022
Werkt rond
Waar
In België
Buiten België
Antwerpen
Vlaams-Brabant
Waals-Brabant
West-Vlaanderen
Oost-Vlaanderen
Henegouwen
Luik
Limburg
Luxemburg
Namen
Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Afrika
Azië
Europa
België
Kameroen
Indonesië

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geanalyseerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Afbeelding
River Cleanup en Cameroun
River Cleanup

Wat doet River Cleanup vzw?

River Cleanup wil rivieren over de hele wereld plasticvrij maken. Uw steun maakt dit mogelijk. Elk jaar komt er 11 miljard kg plastic in de oceanen terecht. Hierdoor zal er in 2050 meer plastic dan vis in de oceaan zijn. Door het probleem nu aan te pakken, kunnen we dit stoppen. Onze cleanups hebben directe impact en zorgen voor bewustwording. Via grote en kleine opruimacties, schoolprogramma's en activiteiten die bedrijven transformeren, werken we aan schaalbare oplossingen om rivieren plasticvrij te maken. Helpt u mee? Doe een gift of neem deel aan één van onze cleanups.


Teksten en foto's worden door de organisaties gewijzigd.
Laatste wijziging door de organisatie: 29/05/2024

Afbeelding rechtsboven: River Cleanup - Ines Goovaerts
Afbeelding
Thomas de Groote, fondateur de River Cleanup

“De simpele daad om een stukje afval op te rapen dat niet van mij was, opende mijn ogen!”

Thomas de Groote, oprichter van River Cleanup startte in 2017 zelf met een 10 minuten cleanup en motiveerde intussen al meer dan 190.000 mensen in 89 landen om zich in te zetten voor plasticvrije rivieren. “Net zoals de meesten onder ons had ik het veel te druk om mij actief om het milieu te bekommeren. Toen ik in 2017 uitgedaagd werd om 10 minuten zwerfvuil op te rapen gebeurde er iets. Die simpele daad om een stukje afval op te rapen dat niet van mij was, opende mijn ogen. Ik begon het overal te zien… en werd me bewust van hoe we met onze planeet omgaan. Ik ging nadenken over mijn eigen gedrag en begon bewuster te consumeren. Die kleine actie bracht mij en ondertussen meer dan 190.000 anderen in beweging!”

 

Thomas de Groote - River Cleanup

Hoe kan je River Cleanup vzw helpen?

 

Doe een gift aan River Cleanup en help ons om rivieren plasticvrij te maken in België, Indonesië, Albanië en Kameroen. Met uw steun kunnen we grootschalige opruimacties organiseren in de meest vervuilde rivieren ter wereld, kinderen sensibiliseren over de gevolgen van plastic afval en over wat zij kunnen doen om dit te vermijden en samenwerken met bedrijven om hun plastic footprint te verkleinen. Minder plastic in onze rivieren heeft een direct impact op de gezondheid van mens, dier en milieu.

 

Neem deel aan één van onze maandelijkse cleanups in België en help mee om onze rivieren plasticvrij te maken. Je kan er ook zelf een organiseren bij je in de buurt.

Opbrengsten in 2022

  €1.025.462 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €40.677 Overheidssubsidies
  €166.678 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €1.691 Andere bedrijfsopbrengsten