Vereniging Anorexia Nervosa Boulimia Nervosa vzw (ANBN vzw)

Samen op weg naar herstel bij eetstoornissen

ANBN biedt een informatie- en ontmoetingsplaats voor mensen met een eetstoornis en hun omgeving. ANBN wil samen bouwen aan een gemeenschap waar mensen elkaar in een veilige en positieve sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen delen. We informeren over eetstoornissen op basis van ervaringsdeskundigheid.

  0.50 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2022
  58 Vrijwilligers in 2022
Werkt rond
Waar
In België
Antwerpen
Vlaams-Brabant
West-Vlaanderen
Oost-Vlaanderen
Limburg
Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geanalyseerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Afbeelding
Inloophuis Leuven 2

Wat doet Vereniging Anorexia Nervosa Boulimia Nervosa vzw (ANBN vzw)?

De missie van AN-BN

De patiënten- en familievereniging ANBN werd opgestart voor en door ouders en zet zich in om elke persoon die in Vlaanderen te maken krijgt met eetstoornissen zo goed mogelijk te informeren, adviseren en door te verwijzen waar nodig. Mensen met een eetstoornis, familie en vrienden, maar ook studenten en leerkrachten kunnen bij ANBN terecht voor informatie en een luisterend oor. ANBN is de enige patiëntenvereniging voor personen met een eetstoornis in Vlaanderen.


Wat doet AN-BN?

  • Het Inloophuis: elke woensdagnamiddag en derde zaterdag van de maand, telkens tuusen 14u en 18u, kan iedereen langskomen tijdens de “vrije inloop” in het Inloophuis (Blijde Inkomststraat 113 /12 te Leuven - gebouw achteraan parking - gelijkvloers), voor een gesprek met een ervaringsdeskundige, voor het uitlenen van boeken over de problematiek of voor adressen van hulpverleners. Jaarlijks nemen zo'n 500 personen contact op via het Inloophuis.
  • Praatgroep 'In gesprek over …'
  • 30+ praatgroep
  • Individueel traject Wegwijzers
  • Via de facebookgroep en de chat kunnen lotgenoten anoniem in contact komen met elkaar. Iedereen met vragen kan ook tijdens de vrije inloopmomenten, terecht op het telefoonnummer 016 89 89 89
  • Infomobiel: de infomobiel Eetstoornissen gaat op stap in heel Vlaanderen om mensen te informeren en ontmoetingen mogelijk te maken.
  • Deelwerkingen in Antwerpen, Dilbeek, Gent, Hasselt en Westende

Meer info te vinden op onze website www.anbn.be


Teksten en foto's worden door de organisaties gewijzigd.
Laatste wijziging door de organisatie: 25/06/2024

“Bij ons eerste gesprek met de ervaringsdeskundigen in het Inloophuis werden we ontzettend warm onthaald. We hebben er onze zorgen en vragen kunnen delen. Nadien wilden we graag iets terugdoen, want wat ze daar bieden is van onschatbare waarde.”

Hoe kan je Vereniging Anorexia Nervosa Boulimia Nervosa vzw (ANBN vzw) helpen?

Opbrengsten in 2022

  €25.781 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €10.862 Overheidssubsidies
  €8.453 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €62 Andere bedrijfsopbrengsten
Vereniging Anorexia Nervosa Boulimia Nervosa vzw (ANBN vzw)

Blijde Inkomststraat 113/12
3000 Leuven
België

info@anbn.be