Renovassistance vzw

Renovaties van woningen en verhuur aan betaalbare prijzen voor personen met een

  0.00 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2022
  18 Vrijwilligers in 2022
Werkt rond
Waar
In België
Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geanalyseerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Wat doet Renovassistance vzw?

Sociale missie

Renovatie van vervallen gebouwen met de bedoeling er woningen van te maken die vervolgens worden beheerd door een Sociaal Verhuurkantoor zodat mensen met een laag inkomen aan een betaalbare huur kunnen worden gehuisvest.

Wat doet Renovassistance?

  • Zoektocht naar woningen die gerenoveerd kunnen worden : Renovassistance zoekt naar woningen die niet meer bewoond zijn of onbewoonbaar zijn verklaard. Ze neemt contact op met de eigenaars, zowel privé als publieke eigenaars, en sluit met hen een huurovereenkomst voor minimum 20 jaar zodat de vereniging kan genieten van de renovatiepremies van de overheid. Zo gaat de vereniging een partnerschap met een sociaal oogmerk aan met de eigenaar. Deze ontvangt een bescheiden huurprijs omdat hij weet dat zijn eigendom op het einde van de huurperiode helemaal gerenoveerd zal zijn en dat hij zelf geen kosten moet dragen voor de renovatie of zich zorgen hoeft te maken tijdens de renovatie en de huurperiode.

  • Renovatiewerken tegen beste kostprijs: nadat de plannen ism een architect zijn opgesteld en de bouwvergunningen zijn goedgekeurd, lanceert Renovassistance een oproep tot prijsoffertes bij verschillende bedrijven. Het beheer van de vzw is in handen van de bestuurders, die allemaal vrijwilliger zijn en een expertise hebben opgebouwd in het renoveren van oude gebouwen, hetzij als architect,...


Teksten en foto's worden door de organisaties gewijzigd.
Laatste wijziging door de organisatie: 12/06/2024

Hoe kan je Renovassistance vzw helpen?

Opbrengsten in 2022

  €72.495 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €250.618 Overheidssubsidies
  €420 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €13.449 Andere bedrijfsopbrengsten
Renovassistance vzw

rue de la Borne 14/10
1080 Brussels
België