Nasci vzw

NASCI bestrijdt kinderarmoede & sociaal isolement in het BHG.

NASCI kiest voor een integrale en integrerende benadering van haar doelgroep: kansarme hulpbehoevende kinderen en moeders die nergens anders terecht kunnen voor hulp en aldus bijzonder kwetsbaar zijn. 

  8.50 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2022
  23 Vrijwilligers in 2022
Werkt rond
Waar
In België
Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geanalyseerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Afbeelding
Foto NASCI-mama met kindje.

Wat doet Nasci vzw ?

De missie van Nasci

De vzw Nasci kiest voor een integrale en integrerende benadering van haar doelgroep: kansarme hulpbehoevende kinderen en moeders die bijna nergens anders in de reguliere hulpverlening terecht kunnen voor hulp en aldus bijzonder kwetsbaar zijn. Nasci draagt actief bij in de bestrijding van (kans)armoede door het geven van concrete materiële eerstelijnshulp, biedt moeders laagdrempelige opvoedingsondersteuning en sociaal-maatschappelijke informatie aan, verwijst moeders adequaat door voor elk onderdeel van hun persoonlijke problemen en maakt vrouwen weerbaarder o.a. door een specifiek vormings-aanbod. Nasci staat voor een toegankelijk en kindvriendelijk huis, professionele en kwaliteitsvolle hulpverlening, diversiteit en multiculturaliteit, verdraagzaam-heid, medeleven en solidariteit. Nasci is een autonome, pluralistische organisatie waar etnische afkomst en levensbeschouwing geen rol spelen. Het welzijn van (kans)arme kinderen staat bij Nasci vzw centraal.

Wat doet Nasci?

Ongeveer 70 % van het NASCI-publiek bestaat uit jonge en alleenstaande moeders die het door allerlei omstandigheden moeten redden zonder enig inkomen of met bitter weinig eigen middelen. Door laagdrempelige eerstelijnshulp en concrete materiële ondersteuning te geven bevrijdt Nasci de moeders (ouders) van een pak stress en zorgen.


Teksten en foto's worden door de organisaties gewijzigd.
Laatste wijziging door de organisatie: 16/05/2024

NASCI was voor mij een warme thuis & een nieuwe familie toen ik niemand had.

NASCI-mama

Hoe kan je Nasci vzw helpen?

 

Financiële bijdragen stellen NASCI in staat om aan te kopen wat nodig is voor de verzorging en opvoeding van baby’s en kinderen. Het gaat om verbruiksgoederen die we niet kunnen geven uit de materiaalvoorraad die ons door solidaire gezinnen ter beschikking wordt gesteld. Bijvoorbeeld: geboortetassen, luiers, melkpoeder, zeep, tandpasta, maandverband, wasmiddel, speelgoed, verjaardagsgeschenkjes voor kinderen, schoolbenodigdheden enz.

 

NASCI is continue op zoek naar materiële giften om te verdelen aan kansarme gezinnen.

Voor een volledig overzicht kan u best een kijkje gaan nemen op onze website of contact met ons opnemen.

Speelgoed - knutselmateriaal
Schoolmateriaal
Producten voor persoonlijke hygiëne
Producten voor kinderverzorging
Kleding en huishoudlinnen
Je vindt ons ook terug op volgende platformen:

Opbrengsten in 2022

  €114.458 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €322.066 Overheidssubsidies
  €3.251 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €7.161 Andere bedrijfsopbrengsten