Diabetes Liga Vlaanderen

Voor een beter leven met diabetes

In Vlaanderen leven zo'n 600.000 mensen met diabetes. Elke 17 minuten krijgt iemand de diagnose diabetes. Het aantal diagnoses blijft onrustwekkend toenemen. Daarom streeft de Diabetes Liga naar een beter leven voor personen met diabetes én zet volop in op preventie om diabetes type2 te voorkomen.

  20.80 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2023
  405 Vrijwilligers in 2023
Werkt rond
Waar
In België
Antwerpen
Vlaams-Brabant
West-Vlaanderen
Oost-Vlaanderen
Limburg
Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geanalyseerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Wat doet Diabetes Liga Vlaanderen?

De Diabetes Liga informeert, connecteert en mobiliseert rond diabetes. Dit betekent:
* deskundig en discreet advies door onze gratis Diabetes Infolijn (0800 96 333) op vragen over zorg, voeding, verzekering, werken, reizen ... met diabetes
* informatie, tips en getuigenissen in Diabetes Info, website, nieuwsbrieven, social posts
* nieuwe personen met diabetes, partners, vrijwilligers en zorgprofessionals ontmoeten op onze 150 activiteiten in Vlaanderen voor een gemoedelijke babbel, luisterend oor of een leuk moment. Onze community is een warm nest.
* samenbrengen van lot- en leeftijdsgenoten zoals Diakids voor ouders van kinderen met diabetes, Jong & Diabeet voor jongeren, Cycling, Running & Walking team voor beginnende en gevorderde sporters ... Zo zien en voelen ze dat men met diabetes niet alleen staat, dit zorgt voor boost in zelfvertrouwen en zelfstandigheid van de persoon met diabetes.
* blijvend sensibiliseren en informeren via campagne over diabetes, symptomen, risico op diabetes, belang van gezonde leefstijl ... om zo meer kennis, inzichten en begrip rond diabetes
* opkomen voor de belangen van personen met (verhoogd risico op) diabetes in beleidsdossiers. Diabetes Liga geeft diabetes een stem en gewicht om vooruitgang te realiseren in kwaliteitsvolle zorg, preventie en vroegdetectie.
* begeleiding van personen met verhoogd risico in HALT2Diabetes en Zoetzwanger om zo diabetes type2 te voorkomen.


Teksten en foto's worden door de organisaties gewijzigd.
Laatste wijziging door de organisatie: 12/06/2024

Diabetes maakt deel uit van mijn leven, maar bepaalt mijn leven niet. De Diabetes Liga heeft me geholpen om op een positieve manier met diabetes om te gaan.

Bert (diabetes type 2) & Lore (diabetes type 1)

Hoe kan je Diabetes Liga Vlaanderen helpen?

 

Met je gift help je ons doel "samen streven naar een beter leven met diabetes".

De Diabetes Liga heeft 3 fondsen opgericht waarmee lopende projecten en nieuwe initiatieven rond diabetesinformatie, -educatie, -zorg, -preventie en activiteiten met lotgenoten gefinancierd worden.

Bij elke gift vanaf € 40 per jaar, kan je een fiscaal attest ontvangen.

Opbrengsten in 2023

  €209.846 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €589.402 Overheidssubsidies
  €813.271 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €35.348 Andere bedrijfsopbrengsten