Jesuit Refugee Service Belgium vzw (JRS)

JRS begeleidt vluchtelingen en migranten, is nabij en verdedigt hun rechten

  8.80 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2022
  34 Vrijwilligers in 2022
Werkt rond
Waar
In België
Antwerpen
Vlaams-Brabant
Waals-Brabant
West-Vlaanderen
Oost-Vlaanderen
Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geanalyseerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Afbeelding
Plan Together
JRS Belgium

Wat doet Jesuit Refugee Service Belgium vzw (JRS)?

De missie van JRS Belgium

JRS is een christelijke organisatie die in de hele wereld vluchtelingen en gedwongen migranten de hand reikt, wegwijs maakt en een stem geeft. Mensen die worden opgesloten in afwachting van hun procedures liggen de organisatie na aan het hart. JRS begeleidt hen en komt op tegen de praktijk van opsluiting. 

Wat doet JRS Belgium?

  • Vluchtelingen en migranten worden opgesloten door de overheid in afwachting van hun asiel- of terugkeerprocedure. De bezoekers van JRS brengen hen een luisterend oor, advies en hulp terwijl ze opgesloten zijn. JRS Belgium begeleidt mensen in drie van de zes gesloten centra in België: in Merksplas, Brugge en het centrum Caricole in Steenokkerzeel.
  • Ook gezinnen kunnen opgesloten worden door de overheid: Nadia en Said hebben twee kinderen en moesten vluchten uit Palestina. Het gezin vroeg een jaar geleden bescherming van de Belgische staat maar die werd geweigerd omdat ze niet voldoende bewijsmateriaal konden verzamelen. JRS Belgium ondersteunt zulke gezinnen. 
  • JRS Belgium is tegen de praktijk van opsluiting van migranten. Daarom gaat het actief op zoek naar andere manieren om met de verblijfsstatus van migranten om te gaan. Medewerkers gaan op bezoek bij hen thuis, waar ze hen begeleiden bij hun zoektocht naar een stabiele toekomst.


Teksten en foto's worden door de organisaties gewijzigd.
Laatste wijziging door de organisatie: 04/06/2023

Ik wou iets doen aan het migranten- en vluchtelingenprobleem. Ik heb dan een beetje gezocht welke instanties betrouwbaar zijn. Ik heb een paar goede vrienden onder de jezuïeten, dus ik dacht: dat lijkt mij een goede organisatie. Als je op de televisie ziet hoe die mensen behandeld worden en geen hulp krijgen… Die twee dingen samen, dat is de reden waarom ik blijf helpen.

Maggy Billiet, donateur

Opbrengsten in 2022

  €838.380 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €555 Overheidssubsidies
  €425 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €2.167 Andere bedrijfsopbrengsten
Jesuit Refugee Service Belgium vzw (JRS)

Maurice Liétartstraat 31/9
1150 Brussels
België