Don Bosco Stichting

Steun jeugdwerk van Don Bosco in binnen- en buitenland.

Don Bosco is vooral bekend om zijn scholen, maar wereldwijd zijn er ook jeugdwerkingen en speelpleinen die zijn pedagogische visie volgen. Het zijn unieke plekken waar jongeren zich thuis voelen, aan de slag gaan met hun talenten, verantwoordelijkheid opnemen en waar duurzame vriendschappen ontstaan

  0.00 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2022
  15 Vrijwilligers in 2022
Werkt rond
Waar
In België
Buiten België
Antwerpen
Vlaams-Brabant
West-Vlaanderen
Oost-Vlaanderen
Limburg
Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Afrika
Europa

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geanalyseerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Wat doet Don Bosco Stichting?

Don Bosco Stichting steunt projecten waar vorming van jongeren, verbondenheid en solidariteit, geloof en zingeving, en ­vrijwillig engagement centraal staan.

Don Bosco Stichting bestaat uit vier fondsen:

Droomfonds Don Bosco stimuleert het ­enthousiasme van animatoren, ondersteunt de ­speelpleinen en zorgt voor voldoende spelmateriaal voor ieder kind. We zijn er bovendien van overtuigd dat animatoren met een degelijke opleiding op een speelse manier kracht geven aan de samenleving ­van morgen.

Solidariteitsfonds Don Bosco geeft een ­­tegemoetkoming in de deelnameprijs van activiteiten van Don Bosco waaronder animatorcursussen en internationaal vrijwilligerswerk. Hoewel Don Bosco de inschrijvingsgelden bewust laag houdt, kan het zijn dat het bedrag te hoog is voor jongeren met financieel minder kansen.

Het Fonds Don Bosco Youth-Net steunt ­jongerenprojecten van Don Bosco in heel Europa. Dankzij dat fonds kunnen jongeren een leerrijke ervaring opdoen ­
in een Europese context en kan er een kwaliteitsvolle vorming en ondersteuning aangeboden worden aan de kernvrijwilligers.

De “Vrienden van Don Bosco Stichting” hebben een speciaal fonds opgericht bij de Koning Boudewijnstichting. Dankzij dat fonds ontvang je een fiscaal attest bij een gift vanaf 40 euro. De “Vrienden van Don Bosco ­Stichting” ­organiseren events voor Don Bosco Stichting.


Teksten en foto's worden door de organisaties gewijzigd.
Laatste wijziging door de organisatie: 04/11/2021

"Ik steun Droomfonds Don Bosco omdat ik weet welke kansen ik zelf als opgroeiende ­tiener ­van Don Bosco heb ­gekregen. Ik wil mijn steentje ­bijdragen opdat zoveel mogelijk ­kinderen en jongeren ­hetzelfde ­kunnen ervaren als ik ­vroeger: ­kansen krijgen om te ­groeien, ­verantwoordelijkheid ­mogen ­nemen en je tegelijk rot ­amuseren. Heerlijk toch."

Bert Slechten, stuurgroep Don Bosco Stichting

Hoe kan je Don Bosco Stichting helpen?

 

Wil je de droom van Don Bosco levend houden? Steun Don Bosco Stichting!

Doe een gift en werk zo mee aan een zinvolle en hoopvolle toekomst voor heel wat kinderen en jongeren in Vlaanderen en wereldwijd.

 

Je kan verzamelmateriaal schenken: postzegels, ansichtkaarten, prenten, oude munten, stripverhalen, sigarenbanden en kunst. 

Contacteer Guido Stoop: 0475 29 83 73.

Andere
 

De Vrienden van Don Bosco Stichting organiseren events: zo zetten ze hun schouders onder de jaarlijkse brunch.

Heb jij zin om mee te werken? Neem contact op via stichting@donbosco.be.

Opbrengsten in 2022

  €31.720 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €0 Overheidssubsidies
  €1.485 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €0 Andere bedrijfsopbrengsten
Don Bosco Stichting

Naamsesteenweg 37
3001 Heverlee
België

stichting@donbosco.be