Close the Gap International vzw

Gebruikte computers opknappen en ter beschikking stellen van sociale projecten i

eClose the Gap is een internationale sociale onderneming die de digitale kloof wil overbruggen. Dat doen ze door gebruikt ICT materiaal, dat door derden gedoneerd wordt, een nieuw leven te geven. Daarmee steunen ze educatieve, sociale, medische en ondernemende initiatieven.

  2.70 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2022
  0 Vrijwilligers in 2022
Werkt rond
Waar
In België
Buiten België
Antwerpen
Vlaams-Brabant
Waals-Brabant
West-Vlaanderen
Oost-Vlaanderen
Henegouwen
Luik
Limburg
Luxemburg
Namen
Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Afrika
Noord-Amerika
Azië
Europa
Zuid-Amerika
Kenia

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geanalyseerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Wat doet Close the Gap International vzw?

De missie van Close the Gap
 

Close the Gap is een internationale organisatie zonder winstoogmerk. Zij wil helpen om de digitale kloof te dichten door kostenefficiënt gebruikt IT-materiaal van hoogstaande kwaliteit aan te bieden aan scholen, universiteiten, ziekenhuizen en sociale projecten in ontwikkelingslanden.  Verder pikt de dochterorganisatie WorldLoop de computers weer op eens ze aan hun einde van hun tweede leven zijn voor lokale recylage in de ontwikkelingslanden. 

 

Wat doet Close the Gap?


Toegang tot informatietechnologie (IT) is in het Westen geen luxe maar vormt integendeel een primordiaal onderdeel voor de verbetering van educatieve en economische vooruitzichten van de mens. Maar door gebrek aan IT-kennis, samen met een ondermaatse infrastructuur en de hoge prijzen van het nieuwste IT-materiaal, zijn er over de hele wereld nog steeds mensen die geen toegang hebben tot informatietechnologieën.Close the Gap werkt samen met een netwerk van lokale partners die de computers uitdelen en onderhouden en IT-les bieden. Close the Gap zorgt voor empowerment van deze lokale entrepreneurs en helpt hen om hun sociale projecten op te zetten. 

 

  • Dichten van de digitale kloof: Close the Gap wil zij die geen toegang hebben tot ICT materiaal helpen om toch mee te draaien in onze huidige digitale maatschappij, door hen zelf te laten werken met goed IT materiaal dat door derden gedoneerd en intern gereviseerd werd.


Teksten en foto's worden door de organisaties gewijzigd.
Laatste wijziging door de organisatie: 12/06/2024

Hoe kan je Close the Gap International vzw helpen?

 

U kan onze werking ondersteunen door uw omgeving aan te spreken over het doneren van hun gebruikt IT materiaal. Dat IT materiaal komt dan bij onze refurbishers terecht, waarna de gereviseerde toestellen terechtkomen bij onze waardevolle projecten.

Daarnaast kunnen we uw financiële steun gebruiken om onze werking te ondersteunen. Zo kan bijvoorbeeld ons Digitruck project, dat gemiddeld 20.000 euro per container kost, zeker en vast sponsors of financiële ondersteuning gebruiken.

 

Met uw gebruikt IT materiaal kunnen wij onze projecten verder helpen. Over heel de wereld zijn er mensen die door gebrek aan toegang tot IT niet mee kunnen in onze digitale samenleving. We willen hen graag een duwtje in de rug geven met refurbished IT materiaal (beter voor het milieu én financieel toegankelijker), maar daarvoor hebben we eerst gebruikt IT materiaal nodig natuurlijk!

 

Let wel op: IT materiaal dat al langer dan 7 jaar meegaat, zal helaas moeilijker zijn om te refurbishen!

Computer en/of kantoormateriaal

Opbrengsten in 2022

  €177.868 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €0 Overheidssubsidies
  €1.636.354 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €53.020 Andere bedrijfsopbrengsten