ADRA Belgium vzw

ADRA bestrijdt armoede en onrechtvaardigheid, voor iedereen, overal ter wereld.

  2.00 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2020
  50 Vrijwilligers in 2020
Werkt rond
in

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geverifieerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Wat doet ADRA Belgium vzw?

Wat is de missie van ADRA Belgium?

Het voornaamste doel van ADRA Belgium is het leven van de meest kansarme bevolkingsgroepen verbeteren door hen te begeleiden naar een duurzame economische onafhankelijkheid, zodat ze kunnen voorzien in hun eigen levensonderhoud, onder het motto: "De wereld veranderen, stap voor stap, mens na mens."

Wat doet ADRA Belgium?

In 2019 heeft ADRA Belgium samen met haar partners het leven van meer dan 125.000 kinderen, vrouwen en mannen die in extreme armoede leven, helpen verbeteren.

 

ADRA heeft zich vanaf het begin gemobiliseerd via noodacties, waaronder ADRA's programma voor noodhulp aan Jemen (Yemen Emergency Support, YES), met focus op kinderen in samenwerking met de ministeries van Gezondheid en Onderwijs. ADRA Belgium bouwde mee aan een medisch centrum in de gebieden die het zwaarst getroffen zijn door de burgeroorlog en de extreme armoede in Jemen (Al-Hudaydah, Hajjah en Saada). 445.150 oorlogsvluchtelingen hebben al gebruik gemaakt van het medisch centrum. Er werden 4.550 voedselbonnen verdeeld aan 650 huishoudens.

 

Andere projecten van duurzame verandering zijn: verbetering van het onderwijssysteem (50.000+ begunstigden) in Somalië, bouw van duurzame woningen voor een lepragemeenschap in  Mauritanië, en verbetering van het levensonderhoud van kleine boeren in...

Laatste wijziging: 08/10/2021

Hoe kan je ADRA Belgium vzw helpen?

Opbrengsten in 2020

  €150.044 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €47.496 Overheidssubsidies
  €485 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €1.186 Andere bedrijfsopbrengsten
ADRA Belgium vzw

Ernest Allardstraat, 11
1000 Bruxelles
België