ADRA Belgium vzw

ADRA bestrijdt armoede en onrechtvaardigheid, voor iedereen, overal ter wereld.

Het voornaamste doel van ADRA Belgium is het leven van de meest kansarme bevolkingsgroepen verbeteren door hen te begeleiden naar een duurzame economische onafhankelijkheid, zodat ze kunnen voorzien in hun eigen levensonderhoud, onder het motto: "De wereld veranderen, stap voor stap, mens na mens."

  3.00 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2022
  50 Vrijwilligers in 2022
Werkt rond
Waar
In België
Buiten België
Afrika
Azië
Europa
DR Congo
Somalië
Mozambique
Swaziland
Mauritanië
Oekraïne
Syrië

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geanalyseerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Afbeelding
Nos volontaires sur le terrain avec notre foodtruck solidaire
ADRA

Wat doet ADRA Belgium vzw?

De missie van ADRA Belgium

Het voornaamste doel van ADRA Belgium is de levensomstandigheden van kansarme bevolkingsgroepen verbeteren door hen te begeleiden naar een duurzame economische onafhankelijkheid, zodat ze kunnen voorzien in hun eigen levensonderhoud, onder het motto: "De wereld veranderen, stap voor stap, mens na mens."

Wat doet ADRA Belgium?

Op internationaal niveau richten onze ontwikkelingsprojecten zich op thema's zoals onderwijs, duurzame landbouw, hernieuwbare energie en gezondheid. Onze projecten worden altijd opgezet op basis van een lokale vraag en in nauwe samenwerking met onze associatieve partners en de autoriteiten van het betrokken land. ADRA is ook een van de meest reactieve organisaties bij noodsituaties: dankzij ons netwerk en een optimale organisatie bieden we doeltreffend en snel noodhulp aan slachtoffers van natuurrampen of humanitaire crisissen over de hele wereld.

In België is ADRA al een aantal jaren actief met projecten en initiatieven om de meest achtergestelde bevolkingsgroepen in ons land te helpen. In 2022 lanceerden we een voedselhulpproject in België, The Social Food Truck, dat ons de prijs voor meest innovatieve liefdadigheidsorganisatie opleverde!


Teksten en foto's worden door de organisaties gewijzigd.
Laatste wijziging door de organisatie: 16/05/2024

Afbeelding rechtsboven: ADRA
Afbeelding
L'autonomie financière des femmes à Kinshasa

Dankzij ADRA hebben de leden van onze vereniging Mamans Maraichères kennis opgedaan over het beheer van inkomstengenererende activiteiten en microfinanciering. Dit heeft ons in staat gesteld om het concept van verlies en winst onder de knie te krijgen en onze capaciteiten te versterken. Ik ben ADRA erg dankbaar omdat hun hulp zich niet alleen tot ons beperkt, maar alle mensen in nood bereikt.

Josée NDJOLANI KASESI, begunstigde microkredietproject in DR Congo, met de steun van Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Hoe kan je ADRA Belgium vzw helpen?

 

Jullie zijn onze kracht!

In crisissituaties telt elke donatie. Gewapende conflicten, zware overstromingen, droogte, hongersnood... ADRA komt elke dag in actie bij al deze humanitaire crisissen! Sta mee in de frontlinie en steun onze teams op het terrein met een gift (mededeling = noodsituaties). Wil je mensen in moeilijke omstandigheden helpen om op lange termijn een waardig leven op te bouwen? Steun onze ontwikkelingsprojecten (ontdek meer op adra.be).

 

Sluit je aan bij ons vrijwilligersteam!

Ons werk in België wordt mogelijk gemaakt dankzij onze fantastische vrijwilligers die het verschil willen maken in de strijd tegen ongelijkheid. Eind 2022 lanceerden we een uniek voedselhulpproject, The Social Food Truck, in samenwerking met andere verenigingen op het terrein. Kom naar de Esplanade aan het Zuidstation (Brussel), waar je elke vrijdag van 13u tot 17u onze vrijwilligers aan het werk kunt zien (via info@adra.be).

Je vindt ons ook terug op volgende platformen:

Opbrengsten in 2022

  €313.086 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €69.011 Overheidssubsidies
  €600 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €1.402 Andere bedrijfsopbrengsten