Bollé Bollé vzw

Kleinschalige en duurzame en ontwikkelingsprojecten in Tanzania

Bollé Bollé werft fondsen voor duurzame en kleinschalige ontwikkelingsprojecten in Tanzania. Het gaat steeds om concrete, duidelijk afgebakende plannen met de nadruk op onderwijs, gezondheidszorg, voedsel- en watervoorziening. Speciale aandacht wordt besteed aan gendergelijkheid en duurzaamheid.

  0.00 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2022
  45 Vrijwilligers in 2022

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geanalyseerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Afbeelding
Leerling van de lagere school

Wat doet Bollé Bollé vzw?

Wat doet Bollé Bollé?

Bollé Bollé vzw werft in België fondsen waarmee ze de projecten van wijlen Pater Bolle, priester-ondernemer (°1933 - +2014) in Tanzania steunt. De grootste projecten die de vzw recent ondersteunde zijn:

  • ALVERA ORPHANAGE, Kishuro (Bukoba): uitbreiding van een kleinschalig weeshuis van mama Alvera voor 25 tot 40 weeskinderen: multifunctionele eetzaal (2013), nieuwbouw met slaapkamers voor 25 kinderen (2016), nieuwe keuken en watervoorzieningen (2019), nieuwe watertanks (2020). Daarnaast werden enkele andere gebouwen gerenoveerd, werden ook alle ruimtes voorzien van LED-verlichting op basis van zonnepanelen.  
  • ST. LEO THE GREAT ENGLISH MEDIUM PRE- AND PRIMARY SCHOOL, Igunga:  uitbreiding van een gemengde lagere school met internaat  in Igunga (600 leerlingen waarvan 450 internen)
  • ST. MAGRETH MARY ALAKOK SECONDARY BOARDING SCHOOL FOR GIRLS, Igunga: volledige bouw van een secundaire meisjesschool met internaat voor 900 meisjesstudenten in Igunga.
  • HOSPITAL MWANZUGI: uitbreiding van het ziekenhuis met materniteit, operatiekwartieren en nieuwe ziekenboegen.
  • SOLAR FOR IGUNGA: voorzien van duurzame energie met 200 zonnepanelen en batterijen voor bovenstaande scholen en hospitaal.


Teksten en foto's worden door de organisaties gewijzigd.
Laatste wijziging door de organisatie: 16/05/2024

Hoe kan je Bollé Bollé vzw helpen?

 

Draagt ook u Bollé Bollé en de projecten van pater Bolle in Tanzania een warm hart toe? Help hen dan bij het realiseren ervan door hen financieel te ondersteunen.

Opbrengsten in 2022

  €67.478 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €2.800 Overheidssubsidies
  €15.302 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €0 Andere bedrijfsopbrengsten
Bollé Bollé vzw

Hoegaardsesteenweg 31
3360 Bierbeek
België

info@bollebolle.be