Opstap VZW

Zorgeloze vakantie voor kinderen met een meervoudige beperking en hun familie

  0.00 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2023
  50 Vrijwilligers in 2023
Werkt rond
Waar
In België
Buiten België
Antwerpen
Vlaams-Brabant
Waals-Brabant
West-Vlaanderen
Oost-Vlaanderen
Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Europa
België
Frankrijk

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geanalyseerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Afbeelding
Vrijwilligers werking terwijl ouders kunnen ontspannen.

Wat doet Opstap VZW?

De missie van Opstap vzw

Opstap is sedert 1995 als vrijwilligersorganisatie actief in de gehandicapten sector en richt zich tot ouders met een zwaar gehandicapt kind die niet kunnen genieten van verlof en ontspanning zonder ondersteuning. Opstap doet dit onder het motto “Ontspanning en animatie voor families zonder kansen"

 

Wat doet Opstap vzw?

 

  • Opstap hanteerd het motto “Ontspanning en animatie voor families met een zwaar gehandicapt kind zonder kansen" Opstap ondersteunt de doelgroep door de zorg voor hun kind over te nemen door vrijwilligers en deze een aangepast ontspanningsprogramma aan te bieden terwijl de ouders vrij zijn hun ontspanning zelf in te vullen. Het beoogde doel is gelijke kansen geven aan de doelgroep en daardoor hun integratie in de maatschappij bevorderen. De activiteiten op jaarbasis bestaan uit twee weken vakantie organiseren en een weekend plus een aantal eendaags activiteiten en dit allemaal door ondersteuning van de doelgroep met vrijwilligers. De vrijwilligers doen dit gratis maar de meerkost die het werken met vrijwilligers met zich mee brengt draagt Opstap zo veel mogelijk zelf dank zij sponsoring en giften. Voor de broers en de zussen heeft Opstap een apart programma zodat deze los van de broer of zus met een beperking zelf een persoonlijke vakantie hebben wat hun eveneens een gelijkwaardig gevoel geeft als hun vrienden. Deze formule geeft zuurstof en motivatie aan de...


Teksten en foto's worden door de organisaties gewijzigd.
Laatste wijziging door de organisatie: 04/06/2023

Hoe kan je Opstap VZW helpen?

 
Niet-bederfelijke eetwaren
Andere
Speelgoed - knutselmateriaal
Producten voor persoonlijke hygiëne
Producten voor kinderverzorging
 

Opstap zoekt vrijwilligers om tijdens onze jaarlijkse 2 weken durende gezinsvakantie een persoon met een beperking te begeleiden of de opvang van de broers en zussen te verzekeren. (tussen 9u en 18u) Tevens werk je mee aan het opstellen en de uitvoering van een animatie programma in functie van de fysieke en mentale mogelijkheden van de te begeleiden persoon.

Opbrengsten in 2023

  €6.344 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €110 Overheidssubsidies
  €828 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €270 Andere bedrijfsopbrengsten
Opstap VZW

Luipegem 147
2880 Bornem
België

info@vzwopstap.be