UZA foundation

Steun innovatief medisch onderzoek en verander levens samen met de UZA foundatio

Wetenschappelijk onderzoek redt mensenlevens. Daarom steunt UZA foundation het klinische onderzoek van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) en zijn academische partners. Zo zorgen we ervoor dat patiënten de beste en meest innovatieve behandeling krijgen, iedere patiënt is immers belangrijk!

 

Wat doet UZA foundation?

Als academisch ziekenhuis zet UZA zijn medische expertise in om elke patiënt de meest geschikte behandeling aan te bieden. Wetenschappelijk onderzoek, in samenwerking met de Universiteit Antwerpen en andere (internationale) instellingen, is cruciaal om bestaande behandelingen te verbeteren en  nieuwe behandelingen te ontwikkelen. UZA foundation maakt dit wetenschappelijk en klinisch onderzoek mee mogelijk.

 

Immuuntherapie tegen kanker

UZA foundation heeft de campagne ‘Helden zorgen voor helden’ opgestart. Met deze campagne wordt het onderzoek naar immuuntherapie tegen kanker ondersteund. Immuuntherapie zet het afweersysteem van de patiënt zelf aan het werk om kankercellen in het lichaam op te sporen en te vernietigen.

 

Fonds COVID-19

Onze wetenschappers spelen een belangrijke rol in de bestrijding van COVID-19. Door het opzetten van het COVID-19 fonds, hebben we een aantal onderzoeksprojecten kunnen opstarten in de strijd tegen corona.

 

Andere onderzoeksdomeinen

UZA foundation zet zich ook in voor andere onderzoeksdomeinen, zoals: zeldzame ziekten, oogheelkunde, Multiple Sclerose, Moeder- en kindcentrum, intensive zorgen.

Kijk op onze website en ontdek al onze vooruitstrevende onderzoeken!

 

 

  0.00 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2020
  0 Vrijwilligers in 2020
werkt rond
Toegang tot medische zorg
Veiligheid, geborgenheid en een toekomst voor elk kind
in
Antwerpen

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geverifieerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Afbeelding
UZA foundation steunt het wetenschappelijk onderzoek, voor jong en oud.

Wat doet UZA foundation?

Wat is de missie van UZA foundation?

Wetenschappelijk onderzoek redt mensenlevens. Daarom zet UZA foundation zich in om het grensverleggend onderzoek van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen  (UZA) te ondersteunen. Dankzij medisch en klinisch onderzoek worden nieuwe behandelingen ontwikkeld of bestaande behandelingen verbeterd. Zo zorgt UZA foundation ervoor dat onze patiënten de beste en meest innovatieve zorg krijgen, iedere patiënt is immers belangrijk.

Wat doet UZA foundation?

Dagelijks worden er mensen geconfronteerd met een diagnose die hun leven op zijn kop zet. Als academisch ziekenhuis zet UZA zijn medische expertise in om elke patiënt de meest geschikte behandeling aan te bieden. Wetenschappelijk onderzoek, in samenwerking met de Universiteit Antwerpen en andere (internationale) instellingen, is cruciaal om bestaande behandelingen te verbeteren en nieuwe behandelingen te ontwikkelen. UZA foundation maakt dit wetenschappelijk onderzoek mee mogelijk.

Zo is het UZA volop bezig met de inzet en onderzoek naar een kankervaccin, worden zeldzame ziekten en een behandeling hiervoor uitgebreid onderzocht en krijgen ook de allerkleinste patiëntjes een baanbrekende therapie in de strijd tegen hersenkanker. Kijk op hun website en ontdek onze vooruitstrevende onderzoeken.

 

Laatste wijziging: 08/10/2021

Hoe kan je UZA foundation helpen?

 

UZA foundation is dé plek waar alle fondsenwervende initiatieven binnen het UZA samenkomen. Je kiest zelf het onderzoek, project of fonds dat je graag wilt ondersteunen. Met jouw steun, geef jij onze artsen en onderzoekers de kans om hun onderzoek verder uit te bouwen en versneld bij onze patiënten te brengen. Samen met jou maken we onderzoek mogelijk en veranderen we levens.

Doe een gift

Ieder gift, groot of klein, maakt een verschil. Kies voor een  maandelijkse gift, om zo structureel onze onderzoeksteams te steunen. Dankzij jouw gift kunnen onderzoeken aan het UZA worden opgestart en krijgen onze patiënten de beste zorg

Kom in actie

Organiseer je zelf graag een actie? Van een koekenbak, marathon tot een benefietconcert. Of zet je liever een speciale gelegenheid in, zoals je verjaardag of geboortefeest, om een bepaald onderzoek te steunen? Jouw actie zorgt ervoor dat onze onderzoeken de belangstelling krijgen die ze verdienen. 

Word partner

Ben je iemand die een groot netwerk heeft, heb je een eigen bedrijf, stichting of ben je een persoon die gekend is en wil je je inzetten voor het UZA? Laat het ons zeker weten. Wellicht kun je dan onze partner worden. 

Via testament

Stel je voor dat je met je nalatenschap hét verschil zou kunnen maken. Dat je bijvoorbeeld bijdraagt aan het nieuwste medicijn tegen kanker. Overweeg UZA foundation op te nemen in je testament. 

 

Kijk op onze website voor meer informatie.

Je vindt ons ook terug op volgende platformen:

Opbrengsten in 2020

  €1.914.273 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €0 Overheidssubsidies
  €501.043 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €0 Andere bedrijfsopbrengsten