UZA foundation

Steun innovatief medisch onderzoek en verander levens samen met UZA foundation

Wetenschappelijk onderzoek redt mensenlevens. Daarom steunt UZA foundation het klinische onderzoek van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) en zijn academische partners. Zo zorgen we ervoor dat patiënten de beste en meest innovatieve behandeling krijgen, iedere patiënt is immers belangrijk!

  0.00 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2021
  0 Vrijwilligers in 2021

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geverifieerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Afbeelding
UZA foundation steunt het wetenschappelijk onderzoek, voor jong en oud.

Wat doet UZA foundation?

Wat is de missie van UZA foundation?

Wetenschappelijk onderzoek redt mensenlevens. Daarom zet UZA foundation zich in om het grensverleggend onderzoek van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) te ondersteunen. Dankzij medisch en klinisch onderzoek worden nieuwe behandelingen ontwikkeld of bestaande behandelingen verbeterd. Zo zorgt UZA foundation ervoor dat onze patiënten de beste en meest innovatieve zorg krijgen, iedere patiënt is immers belangrijk.

Wat doet UZA foundation?

Dagelijks worden er mensen geconfronteerd met een diagnose die hun leven op zijn kop zet. Als academisch ziekenhuis zet UZA zijn medische expertise in om elke patiënt de meest geschikte behandeling aan te bieden. Wetenschappelijk onderzoek, in samenwerking met de Universiteit Antwerpen en andere (internationale) instellingen, is cruciaal om bestaande behandelingen te verbeteren en nieuwe behandelingen te ontwikkelen. UZA foundation maakt dit wetenschappelijk onderzoek mee mogelijk.

Zo is het UZA volop bezig met de inzet en onderzoek naar een kankervaccin, worden zeldzame ziekten en een behandeling hiervoor uitgebreid onderzocht en krijgen ook de allerkleinste patiëntjes een baanbrekende therapie in de strijd tegen hersenkanker. Kijk op onze website en ontdek onze vooruitstrevende onderzoeken.

 

Laatste wijziging: 07/06/2022

Hoe kan je UZA foundation helpen?

 

UZA foundation is dé plek waar alle fondsenwervende initiatieven binnen het UZA samenkomen. Je kiest zelf het onderzoek, project of fonds dat je graag wilt steunen. Met jouw steun geef jij onze artsen en onderzoekers de kans om hun onderzoek verder uit te bouwen en versneld bij onze patiënten te brengen. Samen met jou maken we onderzoek mogelijk en veranderen we levens.

Doe een gift

Iedere gift maakt een verschil. Kies voor een maandelijkse gift, om zo structureel onze organisatie te steunen.

Je vindt ons ook terug op volgende platformen:

Opbrengsten in 2021

  €2.525.419 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €0 Overheidssubsidies
  €524.622 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €601 Andere bedrijfsopbrengsten