Het Antikankerfonds

Want iedere kankerpatiënt verdient de beste behandeling.

Een op de vier Belgen krijgt kanker. Dat is de harde realiteit. Het goede nieuws? We kunnen er iets aan doen. Het Antikankerfonds is een Stichting van Openbaar Nut die internationaal wetenschappelijk onderzoek naar grensverleggende kankerbehandelingen ondersteunt en kankerpatiënten informeert.

  9.10 aantal werknemers
  0 aantal vrijwilligers
werkt rond
Toegang tot medische zorg
in
Antwerpen
Vlaams-Brabant
Waals-Brabant
West-Vlaanderen
Oost-Vlaanderen
Henegouwen
Luik
Limburg
Luxemburg
Namen
Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Afrika
Noord-Amerika
Azië
Europa
Zuid-Amerika

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geverifieerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Wat doet Het Antikankerfonds?

Het Antikankerfonds zoekt naar oplossingen die kankerpatiënten écht helpen en gelooft daarbij in de kracht van wetenschappelijk onderzoek.

  • De stichting promoot, financiert en coördineert klinische studies naar beloftevolle kankerbehandelingen die weinig kansen krijgen in het commerciële circuit, maar van groot belang zijn voor patiënten. Zoals geneesmiddelen voor zeldzame kankers of chirurgische innovaties.
  • Het fonds helpt ook kankerpatiënten, met een persoonlijke service, My Cancer Navigator. Want wie met kanker wordt geconfronteerd is vaak het noorden kwijt. Het Antikankerfonds geeft onafhankelijk en kosteloos informatie over behandelingsopties en duidt op de beschikbare wetenschappelijke informatie. Zo stelt het mensen met kanker in staat om geïnformeerde beslissingen te nemen. 
  • En, niet onbelangrijk: het Antikankerfonds zorgt ervoor dat de strijd tegen kanker een topprioriteit is en klopt regelmatig aan bij beleidsmakers en belangengroepen. De stichting treedt met hen in dialoog om samen het beleid rond kanker aan te pakken.
Afbeelding
Nadine heeft borstkanker en klopte aan bij My Cancer Navigator

Ik kan niet verwoorden wat jullie voor mij hebben betekend. Heel veel dank om er te zijn en de hulp te bieden die ik zo hard nodig had. Corona heeft ook op mij zijn impact gehad, maar ik voelde me gesteund en gehoord.

Nadine, 71 jaar, borstkanker patiënte

Hoe kan je Het Antikankerfonds helpen?

 

Het Antikankerfonds is afhankelijk van privédonaties en ontvangt geen subsidies. Onze werkingskosten worden gedragen door onze stichter, Luc Verelst, waardoor een donatie integraal gaat naar de projecten die we steunen. Uw gift wordt rechtstreeks in een klinische studie geïnvesteerd of wordt gebruikt door My Cancer Navigator, onze service voor mensen met kanker.

Je vindt ons ook terug op volgende platformen:

Opbrengsten in 2020

  €1.274.308 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €123.241 Overheidssubsidies
  €167.685 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €11.218 Andere bedrijfsopbrengsten