Antikankerfonds

Want iedere kankerpatiënt verdient de beste behandeling.

Een op de vier Belgen krijgt kanker. Dat is de harde realiteit. Het goede nieuws? We kunnen er iets aan doen. Het Antikankerfonds is een Stichting van Openbaar Nut die internationaal wetenschappelijk onderzoek naar grensverleggende kankerbehandelingen ondersteunt en kankerpatiënten informeert.

  9.70 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2023
  0 Vrijwilligers in 2023
Werkt rond
Waar
In België
Buiten België
Antwerpen
Vlaams-Brabant
Waals-Brabant
West-Vlaanderen
Oost-Vlaanderen
Henegouwen
Luik
Limburg
Luxemburg
Namen
Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Afrika
Noord-Amerika
Azië
Europa
Zuid-Amerika

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geanalyseerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Wat doet Antikankerfonds?

Het Antikankerfonds zoekt naar oplossingen die kankerpatiënten écht helpen en gelooft daarbij in de kracht van wetenschappelijk onderzoek.

  • De stichting promoot, financiert en coördineert klinische studies naar beloftevolle kankerbehandelingen die weinig kansen krijgen in het commerciële circuit, maar van groot belang zijn voor patiënten. Zoals geneesmiddelen voor complexe kankers.
  • Het fonds helpt ook kankerpatiënten, met een persoonlijke service, My Cancer Navigator. Want wie met kanker wordt geconfronteerd is vaak het noorden kwijt. Het Antikankerfonds geeft onafhankelijk en kosteloos informatie over behandelingsopties en duidt op de beschikbare wetenschappelijke informatie. Zo stelt het mensen met kanker in staat om geïnformeerde beslissingen te nemen. 
  • En, niet onbelangrijk: het Antikankerfonds zorgt ervoor dat de strijd tegen kanker een topprioriteit is en klopt regelmatig aan bij beleidsmakers en belangengroepen. De stichting treedt met hen in dialoog om samen het beleid rond kanker aan te pakken.


Teksten en foto's worden door de organisaties gewijzigd.
Laatste wijziging door de organisatie: 18/06/2024

Afbeelding
“Als kankerpatiënt heb je vaak niet de energie om eindeloos onderzoek te doen, dus het was fantastisch dat ik met mijn vragen bij My Cancer Navigator terecht kon. Ik ben ontzettend dankbaar voor de hulp die ik heb gekregen.”

“Als kankerpatiënt heb je vaak niet de energie om eindeloos onderzoek te doen, dus het was fantastisch dat ik met mijn vragen bij My Cancer Navigator terecht kon. Ik ben ontzettend dankbaar voor de hulp die ik heb gekregen.”

Stéphanie, kankerpatiënte, 35 jaar

Hoe kan je Antikankerfonds helpen?

 

Doe nu een gift, word partner of werf fondsen. Misschien wil u een van onze ‘Entrepreneurs with a heart’ worden, die ons duurzaam steunen? En, vertel de wereld over My Cancer Navigator, zodat mensen met kanker door de bomen het bos opnieuw zien. 

Je vindt ons ook terug op volgende platformen:

Opbrengsten in 2023

  €1.740.569 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €160.786 Overheidssubsidies
  €430.135 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €121.042 Andere bedrijfsopbrengsten