Osjosma VZW

VZW Osjosma zorgt voor een gezinsvervangend tehuis (weeshuis) in Haïti.

IJveren voor het versterken van de banden met Haïti met erkenning van de ernstige armoede, de nood aan stabiliteit en de ondersteuning van het sociale weefsel daar waar er noden zijn om kinderen te respecteren in hun kind-zijn en op die wijze bijdragen tot een wereld van solidariteit en begrip.

  0.00 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2023
  44 Vrijwilligers in 2023
Werkt rond
Waar
In België
Buiten België
Zuid-Amerika
Haïti

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geanalyseerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Afbeelding
Blij met speelgoed én vaardigheden ontwikkelen.
OSJOSMA VZW

Wat doet Osjosma VZW?

De missie van Osjosma

De vzw OSJOSMA stelt zich tot doel initiatieven en projecten voor kinderen te ondersteunen in alle facetten van hun werking met verzelfstandiging (onafhankelijkheid van hulp) als uiteindelijk doel. Het werkterrein is beperkt tot Haïti.  OSJOSMA is reeds sinds 2003 als feitelijke vereniging in Haïti actief onder de naam Sint-Jozef Werkman FV. Met ingang van 2010 heeft zij het statuut van vzw aangenomen onder de naam OSJOSMA.

OSJOSMA Orphelinat in Haïti, Saint-Michel de l'Attalaye, Rue Calvaire, weeshuis, actuele bezetting 25 kinderen, uitbreiding voorzien tot 40 kinderen:

  • Investeren in een woongelegenheid voor weeskinderen: twee leefgroepen minderjarigen en 1 voor meerderjarigen. De kleinsten hebben hun gebouw en slapen er op zalen (Sen Jozef). Vanaf 14 jaar slapen ze op kamers in Sen Franswa (vanaf 18 jaar in een apart gebouw, Sent An).
  • Het weeshuis is gezinsvervangend. De kinderen wonen er, gaan naar school, krijgen twee maaltijden per dag en alle noodzakelijke medische hulp. Bovendien hebben ze een eigen stek, ook op de slaapzalen. Drie opvoeders zorgen voor begeleiding op naschools vlak en ontwikkelen vaardigheden met sport en spel (spelgoed aanwezig). Ook werken de kinderen en jongeren mee op hun maat en tempo in het huishouden, zowel in de keuken als in de tuin.
  • Aankoop vee, aankoop landbouwgronden (uitbreiding en verdere ontwikkeling van de boerderij)
  • Behandelen van water om het drinkbaar te maken


Teksten en foto's worden door de organisaties gewijzigd.
Laatste wijziging door de organisatie: 13/06/2024

Afbeelding rechtsboven: OSJOSMA VZW

Hoe kan je Osjosma VZW helpen?

 

Een gezinsvervangende wooneenheid kost handenvol geld. Elke maand is 4.750 USD nodig (ongeveer 4.250 EUR) om alle kosten te dekken: lonen van de 16 medewerkers (1.000 EUR), eten, kleren, medische zorgen, ontspanning, transport, huren studentenkot voor de oudsten, ... Bovenop het schoolgeld jaarlijks te betalen, ongeveer 5.500 EUR (kleuters, lager, middelbaar, hoger).

Via landbouwactiviteiten is er al een eigen inkomst (= eigen voedsel). Die bouwen we verder uit.

 

Zo lang we vrij goedkoop hulpgoederen kunnen verzenden, besparen we op het budget. Dat geldt maar zo lang we de regel respecteren dat verzenden sterk goedkoper moet zijn  dan lokaal aankopen.

Niet-bederfelijke eetwaren
Sportartikelen
Speelgoed - knutselmateriaal
Landbouwuitrusting
Schoolmateriaal
Gereedschap
Medisch materiaal
Producten voor persoonlijke hygiëne
Kleding en huishoudlinnen
 

- Hulp bij onze jaarlijkse eetdag met Pinksteren.

- Wie wil er een fondsenwervende activiteit opzetten ?

Je vindt ons ook terug op volgende platformen:

Opbrengsten in 2023

  €72.098 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €0 Overheidssubsidies
  €7.356 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €0 Andere bedrijfsopbrengsten
Osjosma VZW

Molenweg 102
3660 Oudsbergen
België

frans.vandueren@osjosma.be