GoodPlanet vzw

De positiefste duurzaamheidscoach in scholen en bedrijven in België!

  54.20 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2020
  60 Vrijwilligers in 2020
werkt rond
in

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geverifieerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Wat doet GoodPlanet vzw?

De missie van GoodPlanet vzw

GoodPlanet inspireert jong en oud om een duurzame samenleving te realiseren. Concreet, haalbaar en altijd met een positieve blik en hoopvolle insteek verspreidt Goodplanet kennis en plant het zaadjes voor verandering.

Wat doet GoodPlanet vzw?

Van groene speelplaatsen tot bloeiende generatietuinen. Van moestuinieren op school tot kookateliers voor werknemers. Van zero afval-uitdagingen tot gsm-inzamelacties… GoodPlanet inspireert jong en oud hoe duurzamer te leven, in kleine en grote projecten.

Jaarlijks krijgen 500.000 schoolkinderen in kleuter-, lager en middelbaar onderwijs elke dag workshops van 40 bevlogen GoodPlanet-coaches rond alle mogelijke duurzaamheidsthema’s: natuur, circulaire economie, energie, het klimaat, mobiliteit, duurzame voeding…

Deze coachings worden ook in bedrijven gegeven. GoodPlanet gaat verder en coacht ook bedrijven in hun duurzaamheidsbeleid en gaat samenwerkingen aan met bedrijven die een duurzame rol opnemen.

 

Hoe  kan jij helpen?

Financiële steun

  • GoodPlanet ontvangt slechts 5% structurele subsidies. Donaties zijn nodig voor nieuwe ontwikkelingen en innovatie om maatschappelijke impact te kunnen hebben in België. Projecten waar we in 2020 extra fondsen voor zoeken zijn onder andere:

    • aanplanting van Tiny Forests
    • opstarten van nieuwe intergenerationele...

Hoe kan je GoodPlanet vzw helpen?

Opbrengsten in 2020

  €78.049 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €1.587.761 Overheidssubsidies
  €1.137.601 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €41.447 Andere bedrijfsopbrengsten
GoodPlanet vzw

Edinburgstraat 26
1050 Brussels
België