Child-Help vzw

Child-Help biedt hulp aan kinderen met open rug en waterhoofd.

Child-Help organiseert hulp voor kinderen met spina bifida (open rug) en hydrocefalie (waterhoofd) in ontwikkelingslanden. De versterking van zelfhulpgroepen en ondersteuning van lokale initiatieven staan hierbij centraal.

 

  2.10 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2022
  2 Vrijwilligers in 2022
Werkt rond
Waar
Buiten België
Afrika
Azië
Zuid-Amerika
Kenia
Tanzania
Oeganda
DR Congo
Ethiopië
Ivoorkust
Guatemala
Malawi

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geanalyseerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Afbeelding
Jongen met hydrocefalie en vader

Wat doet Child-Help vzw?

Endoscopische operaties: Een chirurg maakt bij een kind met een waterhoofd een opening in een van de hersenkamers waardoor het opgestapelde hersenvocht weg kan en in de bloedbaan wordt opgenomen.  

Plaatsen van shunts: Een shunt is een buisje dat in het hoofd van het kind met hydrocefalie wordt ingepland en onder de huid het overtollige hersenvocht afvoert naar het middenrif.

Ondersteuning lokale oudergroepen: Met lokale partners bouwt Child-Help programma’s uit die kinderen met spina bifida en hydrocefalie en hun families bijstaat met ondersteuning in hun leven.

Training en kwaliteitscontrole: Om de kwaliteit van de zorg te garanderen, traint Child-Help alle betrokkenen: de kinderen, hun ouders, zelfhulpgroepen, verpleegkundigen, kinderartsen, paramedici en chirurgen.

Foliumzuur: Child-Help doet aan primaire preventie door in de projecten foliumzuurtabletten te geven aan aanstaande moeders zodat de kans op een kind met open rug verkleint.

Incontinentiezorg: Met het juiste materiaal, medicijnen en enkele eenvoudige technieken trainen we kinderen met spina bifida en hun ouders. Na enkele dagen zijn de meeste kinderen droog en schoon. Deze zorg voorkomt ook nierschade.

Huizen van de Hoop: Child-Help bouwt huizen waar ouders en kinderen met spina bifida en hydrocefalie worden opgevangen voor en na chirurgie. Het doel: informeren, ondersteunen en versterken. 

Voedselverrijking, noodhulp, schenken medisch materiaal, ...

 


Teksten en foto's worden door de organisaties gewijzigd.
Laatste wijziging door de organisatie: 07/06/2022

Hoe kan je Child-Help vzw helpen?

 

Geef leven

Voor een kind dat opgroeit in armoede en dat een open rug (spina bifida) of een waterhoofd (hydrocefalie) heeft, maakt jouw steun een gigantisch verschil. Met jouw gift schenk je immers medisch materiaal of een operatie. Hierdoor verbetert de levenskwaliteit significant en kan het kind opgroeien tot een volwaardige burger.

€ 20 = 1 jaar incontinentiemateriaal

€ 47 = 1 shunt

€ 120 = 1 levensreddende operatie

 

Onze eventvrijwilligers vertegenwoordigen Child-Help doorheen heel het land! Zij informeren en sensibiliseren het grote publiek over wat Child-Help doet. Op festivals, beurzen, informatiedagen, … 

Verwacht je binnenkort een baby of sta je zelf in de belangstelling met je jubileum, verjaardag, pensioenviering of huwelijk? Vraag je familie en vrienden om het traditionele cadeau te vervangen door een donatie ten voordele van Child-Help. Jij beslist welk project we steunen ter ere van jou!

 

Je vindt ons ook terug op volgende platformen:

Opbrengsten in 2022

  €2.062.687 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €42.082 Overheidssubsidies
  €0 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €208 Andere bedrijfsopbrengsten