Cavaria vzw

Belangenorganisatie voor holebi's en transgenders

  19.10 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2020
  250 Vrijwilligers in 2020
werkt rond
in

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geverifieerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Wat doet Cavaria vzw?

De missie van Cavaria

Çavaria is de koepelorganisatie voor holebi’s en transgenders in Vlaanderen en Brussel. Çavaria streeft het welzijn na en komt op voor de rechten van homo's, lesbiennes, bi's en transgenders in alle aspecten van het dagelijkse leven. Çavaria inspireert, stimuleert en ondersteunt verenigingen en individuen die opkomen voor een brede kijk op seksuele oriëntatie, genderexpressie en genderidentiteit.

Wat doet Cavaria?

Onderwijs

Onze samenleving is doordrongen van genderstereotypen. Al vanaf een jonge leeftijd krijgen kinderen hier mee te maken.  Kinderen krijgen verschillend speelgoed op basis van hun geslacht, krijgen andere kleren en worden verschillend behandeld en aangesproken. Meisjes in het roze en jongens in het blauw? Çavaria vindt dat kinderen de ruimte moeten krijgen om zelf te ontdekken wie ze zijn en wat ze leuk vinden.

Daarom geeft çavaria elk jaar meer dan 200 vormingenin het kleuteronderwijs, de lagere school en de secundaire school.  Een holebi- en transgendervriendelijke samenleving begint immers in de klas.

Meer info: https://www.schooluitdekast.be/

Holebi- en transgenderasielzoekers en vluchtelingen

Mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en vervolging zoeken hier een veilige thuis. Ook lesbische, gay, biseksuele en transgender personen (LGBT’s). Zij hebben specifieke noden en verdienen...

Hoe kan je Cavaria vzw helpen?

Opbrengsten in 2020

  €52.981 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €1.867.621 Overheidssubsidies
  €60.372 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €12.725 Andere bedrijfsopbrengsten
Cavaria vzw

Kammerstraat 22
9000 Gent
België