Bednet vzw

Bednet - mee met de les, en al de rest

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen en jongeren vanop afstand live de les kunnen volgen in hun eigen klas. Zo blijven ze mee met de leerstof en houden ze contact met hun vrienden. Bednet is gratis voor school en gezin.

  17.20 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2023
  0 Vrijwilligers in 2023
Werkt rond
Waar
In België
Antwerpen
Vlaams-Brabant
West-Vlaanderen
Oost-Vlaanderen
Limburg
Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geanalyseerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Afbeelding
Bednetter volgt les
Bednet

Wat doet Bednet vzw?

Bednet is een vorm van online afstandsonderwijs voor zieke leerlingen, die langdurig of regelmatig niet naar school kunnen gaan. Via Bednet volgen afwezige leerlingen online les, samen met hun klasgenoten

Ze zetten hun leerproces verder, houden contact met leeftijdsgenoten en blijven bij de klasgroep horen. Bednet creëert thuis en in de klas het gevoel dat een afwezige leerling écht mee in de klas zit. 

Bednet is GRATIS voor school én gezin

Kan al vanaf de leeftijd van 5 jaar

Bednet aanvragen kan op elk moment doorheen het jaar - er is geen wachtlijst 

In opdracht en met steun van de Vlaamse Overheid, wil Bednet op termijn alle kinderen helpen die om medische redenen niet naar school kunnen. 

 

Meer weten?

Alle informatie over wat Bednet is, hoe je het kan aanvragen en wat ze de voorbije jaren zoal bereikt hebben, vind je terug op www.bednet.be.

Wil je weten hoe het is om Bednetter te zijn of een Bednetter in de klas te hebben? Ga eens kijken op onze verhalen-pagina
 

 


Teksten en foto's worden door de organisaties gewijzigd.
Laatste wijziging door de organisatie: 13/06/2024

Hoe kan je Bednet vzw helpen?

 

Ook zieke kinderen en jongeren dromen van de toekomst. Ze kunnen hun dromen waarmaken dankzij Bednet, door van thuis uit de les te volgen. Vandaag meer dan ooit hebben we jouw hulp nodig om hun dromen te realiseren. Want elk kind heeft recht op onderwijs, ook als het ziek is. Steun ons daarom met een gift of een actie en bouw mee aan de toekomst.

Je vindt ons ook terug op volgende platformen:

Opbrengsten in 2023

  €85.252 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €2.613.012 Overheidssubsidies
  €124.418 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €6.506 Andere bedrijfsopbrengsten