Problemen met je fiche? Probeer deze tips

Technische problemen

Heb je de verplichte velden ingevuld?

Om de kwaliteit en de gelijkvormigheid van de fiches te verzekeren, zijn een aantal velden verplicht. Als je ze niet invult, kan je je fiche niet opslaan. Je krijgt dan een foutmelding. Als je klikt op de foutmelding, spring je meteen naar het veld dat problemen veroorzaakt.

Foutmelding Link vrijwilligers of Link materiaal zorgt soms voor verwarring.

  • Je kan aanduiden met 'ja' of 'nee' of je organisatie ook vrijwilligers of materiaal zoekt (onder 'wat voor soort steun zoek je').
  • Als je 'ja' aanvinkt, moet je ook een URL toevoegen naar een pagina met meer informatie op je website, OF een e-mailadres waar mensen zich kunnen aanmelden (in de vorm van mailto+het e-mailadres, dus mailto:iemand@jeorganisatie.com).
  • Laat je het veld voor de URL leeg, dan kan je je wijzigingen niet opslaan.

Ook als je andere verplichte velden blanco laat, kan je een foutmelding krijgen. Normaalgezien vertelt de foutmelding je welke dat zijn.

Respecteer je het juiste aantal tekens?

Teksten uit de oude site zijn vaak langer dan het maximum aantal toegelaten tekens. Ook sommige teksten die in de eerste weken van de testfase zijn ingevoerd, waren te lang. Al die teksten zijn nu afgebroken in de weergave van je fiche.

In de backend zie je misschien nog de volledige tekst staan. Je zal die moeten inkorten, voor je nieuwe wijzigingen kan aanbrengen aan je fiche.

Tips voor een goede fiche

Zet je missie op de juiste plaats en win plaats

Op de oude site stond je missie en de beschrijving van je activiteiten in één tekst. Die tekst vind je terug onder 'Beschrijving van je organisatie' in de backend ('Wat doet x?' in de frontend).

  • Op de nieuwe site heb je een apart plekje voor je missie, onder het blokje 'identiteit'. Knip de missie uit de oude tekst en plak hem daar (max 300 tekens).
  • De titel 'Wat doet x'? is automatisch toegevoegd aan je fiche. Je mag hem dus verwijderen uit de tekst in de backend.

Zo win je meteen een flink aantal tekens om nog meer te vertellen over de werking van je organisatie.

Deze tip geldt enkel voor organisaties die al een fiche hadden op de oude site.