Noodhulp na aardbeving in Marokko

In de nacht van 8 op 9 september 2023 trof een aardbeving met een magnitude van 6,8 Marokko, met meer dan 2.000 doden en aanzienlijke schade tot gevolg. Het epicentrum bevond zich in de Hoge Atlas-bergen, wat vernietiging veroorzaakte in Marrakech en verschillende zuidelijke regio's. Wanhopige inwoners wachten op hulp in afgelegen dorpen, terwijl de behoefte aan medische hulp en steun voor de slachtoffers nijpend is. De internationale gemeenschap mobiliseert zich om hulp te bieden aan Marokko, te midden van een ontluisterende situatie. 

Aardbeving Marokko gift solidariteit

Wil jij de slachtoffers van deze aardbeving helpen?

Hier zijn organisaties die hulp bieden aan de getroffen bevolking ter plaatse:

Karama Solidarity: Een team van deze organisatie is momenteel ter plaatse om de dringende behoeften van de meest kwetsbare gezinnen te beoordelen.

Meer informatie over de activiteiten van Karama Solidarity in Marokko

SOS Villages d'Enfants ondersteunt kinderen en gezinnen in kwetsbare situaties in Marokko. Na de aardbeving zullen ze zo snel mogelijk een noodhulpprogramma opzetten om de zwaarst getroffen kinderen en gezinnen ter plaatse te ondersteunen door tijdelijke opvang, noodhulppakketten met voedsel, water en hygiëneproducten te bieden.

Meer informatie over de activiteiten van SOS Villages d'Enfants in Marokko

Artsen zonder Grenzen: De teams van Artsen zonder Grenzen zijn ter plaatse in Marokko om de lokale behoeften te beoordelen en de hulp die Artsen zonder Grenzen aan de slachtoffers kan bieden te bepalen.

Meer informatie over de activiteiten van Artsen zonder Grenzen in Marokko

In eerste instantie gaan Handicap International helpen met de verdeling van essentiële goederen als tenten, zeilen, dekens, krukken en rolstoelen.

Meer informatie over de activiteiten van Handicap International in Marokko