Projecten ter plaatse ontdekken voor meer transparantie

Dit is wat VIA Don Bosco aanbiedt in samenwerking met Het Nieuwsblad en La Libre, en met Goedele Liekens als ambassadrice.

In dit interview legt Véronique Vier (V. V.) van het communicatieteam uit hoe en waarom ze dit initiatief hebben georganiseerd.

Wat is de missie van VIA Don Bosco?

VIA Don Bosco werkt in een vijftiental landen aan de integratie van jongeren tussen 15 en 25 jaar die zich in een precaire situatie bevinden. In onze partnerscholen krijgen ze technische en beroepsopleidingen van hoge kwaliteit en worden ze begeleid naar werk. Het doel is om hen te helpen zelfvoorzienend te worden en in staat om hun families en gemeenschappen te ondersteunen.

Wat zijn de motivaties en doelstellingen van dit educatieve project?

Dit ambitieuze project wil de transparantie van VIA Don Bosco in het gebruik van fondsen aantonen.

V.V.: "Getuigen op het terrein brengen om het werk van VIA Don Bosco en haar partners te ontdekken is niet alleen zinvol voor ons, maar is ook van groot belang voor alle betrokkenen."

Het doel van deze reis is om twee mensen de educatieve programma's die VIA Don Bosco op het terrein heeft opgezet te laten ontdekken en evalueren.

V.V.: "We willen echte feedback, een mening zonder filters of vooropgezette ideeën. Tegelijkertijd zullen onafhankelijke organisaties onze programma's evalueren. We willen hun conclusies verrijken met niet-deskundige feedback, een frisse, out-of-the-box blik."

Waarom Bolivia?

V. V.: "Bolivia is een van onze lokale partners op weg naar autonomie. In elk land waar we werken, is het ons doel dat de centra voor technische en beroepsopleidingen onafhankelijk worden met name door de ontwikkeling van inkomstengenererende activiteiten."

Selectieprocedure

De selectie staat open voor alle inwoners van België die beschikbaar zijn voor een tiendaagse reis tussen september en december 2024. Er zijn geen specifieke technische of pedagogische vaardigheden vereist. De reiskosten worden gedekt door de organisatie. Kandidaturen moeten vóór 12 juli worden ingediend.

 

Foto: ©VIA Don Bosco