Je tijd is een prachtige gift

Afbeelding
vrijwilligers-rawpixel-1067085-unsplash.jpg

Geven kan op veel manieren. Je kan geld geven aan een goed doel. Of je kan je tijd en je expertise geven aan een organisatie als vrijwilliger. Vrijwilligers zijn voor goede doelen onmisbaar. 

Wil jij ook graag vrijwilligerswerk doen? Maak gebruik van onze zoekfunctie op donorinfo.be (aan de linkerzijde van deze pagina).

Vrijwilligersjobs op maat van jouw mogelijkheden, tijd en expertise

1. Help een goed doel met administratie, communicatie of andere organisatorische taken

Heb jij ervaring als boekhouder, kantoorbediende of communicatieverantwoordelijke? Of ken je iets van computers? Veel organisaties missen de tijd, de middelen en de expertise om die taken goed uit te voeren. Jouw ervaring, al is het maar voor enkele uurtjes per maand, is dus van onschatbare waarde.

2. Geef je tijd als expert

Sommige organisaties zoeken heel specifieke professionele expertise. Ben jij verpleegkundige, arts of jurist? En wil je die expertise ter beschikking stellen van een goed doel? Je zal met open armen ontvangen worden! Ook kennis van vreemde talen is vaak erg welkom.

3. Steek je handen uit de mouwen tijdens activiteiten

Ben je meer een doener? Heel wat goede doelen zoeken vrijwilligers als chauffeur, om materiaal te sorteren, om klussen uit te voeren… Sommige organisaties hebben die vrijwilligers wekelijks of maandelijks nodig, andere organiseren 1 keer per jaar een evenement. Zo vind je zeker een vrijwilligersjob die jou past.

4. Geef je op als buddy of begeleider

Heb je liefst direct contact met mensen? Zoek dan vrijwilligerswerk als buddy of begeleider. Je kan vrijwilligerswerk doen met kinderen, mensen met een handicap, vluchtelingen, mensen in armoede,… . Er gaat een wereld voor je open en je wordt vaak beloond met onverwachte ontmoetingen en vriendschappen. 

5. Organiseer een inzamelactie voor een goed doel

Je kan ook geld inzamelen voor een goed doel; dat is net zo goed vrijwilligerswerk! Organiseer een quiz, een wafelenbak, of vraag de gasten op je verjaardagsfeest of huwelijk om te doneren aan het goede doel van je keuze. Je kan zo snel een aardig bedrag bij elkaar krijgen waar een organisatie heel wat mensen mee kan helpen.

Contacteer het goede doel van je keuze en vraag hen hoe je het best een actie voor hen kan organiseren.