SOS Kinderdorpen

Opvang en begeleiding van kinderen in moeilijke familiesituaties

  89.90 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2021
  31 Vrijwilligers in 2021
Werkt rond
in
In België
Afrika
Noord-Amerika
Azië
Europa
Zuid-Amerika

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geverifieerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Afbeelding
SOS Villages d'Enfants

Wat doet SOS Kinderdorpen ?

De missie van SOS Kinderdorpen

Wereldwijd groeien 220 miljoen kinderen op zonder de liefdevolle zorg die ze nodig hebben. SOS Kinderdorpen zet zich in opdat deze kinderen kunnen opgroeien in een familie waar zij zich geliefd, gerespecteerd en veilig voelen. Dat doen we in België en 135 andere landen.  

 

Wat doet SOS Kinderdorpen?

 

  • Kwetsbare families heropbouwen: Als kinderen hun familie dreigen te verliezen, gaan we die familie versterken. Zodat ze op lange termijn zelf voor hun kinderen kunnen blijven zorgen.
  • Nieuwe families bouwen:  Als er geen familie meer is, dan bouwen we een nieuwe. Dat kan in alle maten en vormen: een SOS familie in een kinderdorp, een professionele zorgouder, een kleine groep met vaste begeleiders...
  • Bouwen aan de zelfredzaamheid van jongvolwassenen: We helpen jongvolwassenen op weg tot ze sterk genoeg zijn om op eigen benen te staan.
  • Bouwen aan de jeugdzorg van morgen: Wij willen samen met de jeugdzorg bouwen aan de best mogelijke opvang en begeleiding van kinderen die niet bij hun ouders kunnen opgroeien. Zodat zij op een dag allemaal een plek vinden waar ze zich veilig, geliefd en gerespecteerd voelen.
  • Bouwen aan de rechten van kinderen: We tillen de stem van kinderen en jongeren naar een hoger niveau en werken samen met lokale, nationale en internationale autoriteiten om de rechten van kinderen te promoten en de uitvoering ervan in de praktijk om te zetten.
Laatste wijziging: 31/08/2022

Hoe kan je SOS Kinderdorpen helpen?

Opbrengsten in 2021

  €5.717.432 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €5.103.543 Overheidssubsidies
  €0 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €34.903 Andere bedrijfsopbrengsten