Rikolto België vzw

Goed eten is een recht

Betaalbare, kwaliteitsvolle voeding voor iedereen.

We verbinden burgers, boeren, bedrijven, (kennis)instellingen en overheden. Wereldwijd bouwen we samen aan vernieuwende, inspirerende initiatieven die tegemoet komen aan de mondiale uitdagingen rond biodiversiteit, klimaat en ongelijkheid. 

  23.00 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2022
  1 Vrijwilligers in 2022
Werkt rond
Waar
In België
Buiten België
Antwerpen
Vlaams-Brabant
West-Vlaanderen
Oost-Vlaanderen
Limburg
Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Afrika
Azië
Europa
Zuid-Amerika

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geanalyseerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Wat doet Rikolto België vzw?

Een betere wereld, begint bij ons eten.

Gezonde en duurzame voeding, vandaag en in de toekomst: dat is waar Rikolto (vroeger Vredeseilanden) voor gaat. Van een eerlijk inkomen voor de boer tot betaalbare, kwaliteitsvolle voeding voor iedereen. We verbinden burgers, boeren, bedrijven, (kennis)instellingen en overheden. Wereldwijd bouwen we samen aan vernieuwende, inspirerende initiatieven die tegemoet komen aan de mondiale uitdagingen rond biodiversiteit, klimaat en ongelijkheid. Zo dragen we bij aan systeemoplossingen voor voeding.

Rikolto is bovenal een beweging van mensen. Mensen die steun geven, mensen die in hun omgeving hetzelfde doel nastreven.

Rikolto: een wereldwijd netwerk

Rikolto (Vredeseilanden) is een internationale organisatie met meer dan 50 jaar ervaring in de landbouw- en voedingssector. Via 5 regionale kantoren zetten onze teams in 18 landen samenwerkingen op tussen boerenorganisaties en spelers in de voedingsketen. We vormen een hecht netwerk van open en competente collega’s die klaar staan om samen te werken met iedereen die vooruit wil.

Rikolto gaat de uitdaging aan

We coachen boerengroepen om betrouwbare zakenpartners te worden die de beste landbouwtechnieken gebruiken. We verbinden boerengroepen met supermarkten en bedrijven uit de voedingssector. We zoeken naar nieuwe manieren om zaken te doen op lange termijn, waarbij winsten en risico's eerlijk verdeeld zijn.


Teksten en foto's worden door de organisaties gewijzigd.
Laatste wijziging door de organisatie: 16/05/2024

Hoe kan je Rikolto België vzw helpen?

 

Om ervoor te zorgen dat goed eten een wereldwijd basisrecht wordt en blijft, hebben we steun van donors nodig. Particuliere steun betekent een financiële en morele hefboom voor onze organisatie. We investeren deze giften in programma's wereldwijd waarin we experimenteren met andere, betere manieren van zakendoen, telen, kopen en verkopen. We zoeken naar een beter recept, een beter voedselsysteem met respect voor mens en planeet. De lessen die we leren, delen we - wereldwijd. 

 

Wij zoeken mensen die ons willen vertegenwoordigen in hun stad/gemeente, maar ook binnen hun brede netwerk.. Daarnaast rekenen we op ambassadeurs om fondsenwervende acties op te zetten. Ambassadeurs gaan zelf een uitdaging aan, organiseren een wandeling, activiteit of vieren feest ten voordele van Rikolto en het recht op goed eten voor iedereen. Tenslotte schakelen we graag het talent van geëngageerde sympathisanten in ter ondersteuning van onze communicatie en campagnes.

Opbrengsten in 2022

  €936.201 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €7.430.714 Overheidssubsidies
  €0 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €271.830 Andere bedrijfsopbrengsten