Piloten zonder Grenzen België (PZG) vzw

Luchtvaarttransport ter beschikking van nood- en ontwikkelingshulpprogramma's

  2.50 aantal werknemers
  20 aantal vrijwilligers
werkt rond
in

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geverifieerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Wat doet Piloten zonder Grenzen België (PZG) vzw?

Sociale missie

Piloten Zonder Grenzen België stelt sinds 1983 zijn expertise en middelen in de luchtvaart ter beschikking van humanitaire hulp en duurzame ontwikkeling om humanitaire noodsituaties te voorkomen (sinds 2006). PZG België is een neutrale en onafhankelijke vzw die niet in concurrentie treedt met lokale actoren, en zich op plaatsen begeeft waar niemand meer komt. Zo krijgen geïsoleerde bevolkingsgroepen in nood toegang tot hulp. 

Wat doet PZG?

  • Humanitair luchtvervoer in de Democratische Republiek Congo en de Centraal-Afrikaanse Republiek: vrijwillige piloten van PZG bieden humanitaire hulp aan de slachtoffers van gewapende conflicten.
  • Begeleiding van zieke kinderen: gekwalificeerde vrijwillige begeleiders reizen mee met Afrikaanse kinderen die een gespecialiseerde chirurgische ingreep in Europa, Noord-Amerika of een ander land nodig hebben. In 2014 begeleidde de vzw 20 kinderen op weg naar Brussel, afkomstig uit de Democratische Republiek van Congo (DRC), Rwanda, Kameroen, Burundi, Mali en Burkina Faso. 
  • Medische hulp via de lucht in Madagaskar: Piloten Zonder Grenzen steunt sinds 2016 het project van de ngo Médicaéro met medische verzorging via de lucht. In Madagaskar brengt een vliegtuig een multidisciplinair medisch team rechtstreeks naar patiënten in geïsoleerde gebieden.
  • Schuine...

Hoe kan je Piloten zonder Grenzen België (PZG) vzw helpen?

Opbrengsten in 2019

  €686.261 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €0 Overheidssubsidies
  €42.246 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €20.354 Andere bedrijfsopbrengsten
Piloten zonder Grenzen België (PZG) vzw

Montoyerstraat, 1/bus 36
1000 Brussels
België