Onafhankelijk Leven vzw

Ervoor zorgen dat alle personen met een beperking vrij en doordacht kunnen leven

  30.00 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2022
  45 Vrijwilligers in 2022
Werkt rond
Waar
In België

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geanalyseerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Wat doet Onafhankelijk Leven vzw?

De missie van Onafhankelijk Leven

Onafhankelijk Leven vzw is een sociale beweging die er voor zorgt dat meer en meer personen met een handicap een gewoon leven kunnen leiden, in de samenleving in plaats van in een voorziening.

Onafhankelijk Leven vzw ondersteunt hierbij het gebruik van persoonlijke assistentie als middel naar een gewoon leven.  Personen met een handicap beslissen zelf wie wanneer assisteert. Zo hoeven zij niet afhankelijk te zijn van de goodwill van familie, vrienden of welzijnsorganisaties, en blijven ze aan het stuur van hun eigen leven.

Toen de vzw 30 jaar geleden een oproep voor persoonlijke assistentie lanceerde, was dat een uniek en innovatief idee. Vandaag is het recht op persoonlijke assistentie wettelijk vastgelegd en maken 3000 personen  met een handicap daarvan gebruik. In  de komende jaren zullen duizenden nieuwe mensen gebruik maken van het systeem dat Onafhankelijk Leven vzw ontwikkelde.

Onafhankelijk Leven is een echt onafhankelijke vzw en wil dat ook zo blijven, met één doel: mensen met een handicap dienen, hen informeren, adviseren, bijstaan en  coachen zodat ze net zoals iedereen kunnen deelnemen aan de samenleving.

 

Wat doet Onafhankelijk Leven?

Dienstverlening

Onafhankelijk leven vzw geeft advies bij het gebruik van een assistentie budget, via de advieslijn of de coaches die bij personen met een assistentiebudget over heel...


Teksten en foto's worden door de organisaties gewijzigd.
Laatste wijziging door de organisatie: 05/04/2023

Opbrengsten in 2022

  €151.342 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €1.034.870 Overheidssubsidies
  €1.253.952 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €40.316 Andere bedrijfsopbrengsten
Onafhankelijk Leven vzw

Groot Begijnhof 31
9040 Sint-Amandsberg
België