Minor-Ndako & Juna vzw

Een warm nest voor kwetsbare kinderen en jongeren

  138.50 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2023
  35 Vrijwilligers in 2023

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geanalyseerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Wat doet Minor-Ndako & Juna vzw?

De missie van Minor-Ndako

Minor-Ndako biedt aangepaste zorg en begeleiding voor kinderen, jongeren en hun context in een problematische situatie. De vzw richt zich tot kinderen uit alle windstreken en in het bijzonder tot de meest kwetsbare. Minor-Ndako stelt participatie voorop en streeft naar maatschappelijke inclusie. 

 

Wat doet Minor-Ndako?

Minor-Ndako biedt opvang en begeleiding aan kinderen en gezinnen uit Brussel en de Rand. Daarnaast heeft het verschillende opvang- en begeleidingsvormen voor niet-begeleide minderjarigen (NBM). Minor Ndako ondersteunt de kinderen en jongeren ook op andere manieren: 

 

  • Steunfiguren: dit project gaat op zoek naar mensen die een beetje van hun tijd willen inzetten om kinderen en jongeren een sociaal netwerk te geven. 
  • Sport is meer dan ontspanning, het laat de jongeren groeien als persoon. Minor-Ndako heeft twee ploegen die meespelen in de Brusselse zaalvoetbal-competitie en een loopclub van medewerkers en jongeren, die samen een keer per week trainen en lopen mee op events als 20km door Brussel, Urban Trail Brussel, etc..
  • Minor-Ndako probeert de jongste NBM (2-14j) na hun aankomst zo snel mogelijk onder te brengen in een pleeggezin. Het biedt intensieve begeleiding aan het kind, haar familie en het pleeggezin. Na 3 maanden neemt Pleegzorg het roer over. Sinds 2016 werden zo een...


Teksten en foto's worden door de organisaties gewijzigd.
Laatste wijziging door de organisatie: 22/06/2023

Opbrengsten in 2023

  €181.480 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €10.939.277 Overheidssubsidies
  €57.037 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €157.170 Andere bedrijfsopbrengsten
Minor-Ndako & Juna vzw

Vogelenzangstraat 76
1070 Anderlecht
België