Mentor-Escale vzw

Begeleiden van niet-begeleide minderjarige vreemdelingen of asielzoekers op hun

  15.00 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2021
  8 Vrijwilligers in 2021

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geverifieerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Wat doet Mentor-Escale vzw?

Sociale missie

Begeleiden van niet-begeleide minderjarige vreemdelingen (NBMV) en jonge vluchtelingen die zonder ouder of wettelijke voogd in België zijn aangekomen op hun weg naar autonomie, welzijn en integratie.

Wat doet Mentor-Escale?

  • Individuele begeleiding: eenmaal erkend als vluchteling, worden niet-begeleide minderjarigen geconfronteerd met veel complexe procedures. Of ze nu zelfstandig, onder toezicht wonen of op zoek zijn naar huisvesting, Mentor-Escale biedt hen persoonlijke sociale, educatieve en psychologische ondersteuning.

  • Gezamenlijke activiteiten: als ze het opvangcentrum verlaten, worden jongeren vaak geconfronteerd met eenzaamheid. Via het warme onthaal van Mentor-Escale krijgen ze toegang tot de nodige diensten en hulpbronnen om hun dagelijkse leven gemakkelijker te maken, en tot een scala aan gezamenlijke activiteiten. Mentor-Escale geeft hen volop de gelegenheid om een netwerk op te bouwen zodat elk van de jongeren een eigen plek kan vinden in de Belgische samenleving.

  • Peterschap: Voor de NBMV die hierom vragen, brengt Mentor-Escale hen in contact met een peeter of meter.

 

Naast zijn gebouwen in Brussel, heeft Mentor-Escale ook een vestiging in Wallonië : Mentor-Escale Namen - Avenue Sergent Vrithoff, 141 - bus 11, 5000 Namen Tel. 081 22 40 17 

Laatste wijziging: 21/03/2023

Opbrengsten in 2021

  €86.153 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €722.199 Overheidssubsidies
  €975 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €4.274 Andere bedrijfsopbrengsten
Mentor-Escale vzw

Souvereinstraat 19
1050 Brussels
België