Mentor-Escale vzw

Begeleiden van niet-begeleide minderjarige vreemdelingen of asielzoekers op hun

De opdracht van Mentor-Escale is om niet-begeleide buitenlandse minderjarigen (MENA) en voormalige MENA te ondersteunen op de weg naar zelfstandig wonen. Via een individuele en een collectieve as biedt Mentor-Escale deze jongeren een sociaal-educatief kader.

  14.00 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2022
  7 Vrijwilligers in 2022
Werkt rond
Waar
In België
Namen
Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geanalyseerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Afbeelding
Camp 2021 à Chevetogne
Françoise Binamé

Wat doet Mentor-Escale vzw?

Sociale missie

Begeleiden van niet-begeleide minderjarige vreemdelingen (NBMV) en jonge vluchtelingen die zonder ouder of wettelijke voogd in België zijn aangekomen op hun weg naar autonomie, welzijn en integratie.

Wat doet Mentor-Escale?

  • Individuele begeleiding: eenmaal erkend als vluchteling, worden niet-begeleide minderjarigen geconfronteerd met veel complexe procedures. Of ze nu zelfstandig, onder toezicht wonen of op zoek zijn naar huisvesting, Mentor-Escale biedt hen persoonlijke sociale, educatieve en psychologische ondersteuning.

  • Gezamenlijke activiteiten: als ze het opvangcentrum verlaten, worden jongeren vaak geconfronteerd met eenzaamheid. Via het warme onthaal van Mentor-Escale krijgen ze toegang tot de nodige diensten en hulpbronnen om hun dagelijkse leven gemakkelijker te maken, en tot een scala aan gezamenlijke activiteiten. Mentor-Escale geeft hen volop de gelegenheid om een netwerk op te bouwen zodat elk van de jongeren een eigen plek kan vinden in de Belgische samenleving.

  • Peterschap: Voor de NBMV die hierom vragen, brengt Mentor-Escale hen in contact met een peeter of meter.

 

Naast zijn gebouwen in Brussel, heeft Mentor-Escale ook een vestiging in Wallonië : Mentor-Escale Namen - Avenue Sergent Vrithoff, 141 - bus 11, 5000 Namen Tel. 081 22 40 17 


Teksten en foto's worden door de organisaties gewijzigd.
Laatste wijziging door de organisatie: 12/06/2024

"Zonder Mentor-Escale zou het leven in België heel moeilijk zijn, ik weet niet hoe ik het zonder hen zou moeten doen. Ik zou mijn vrienden die alleen zijn in België vertellen om ook naar Mentor-Escale te komen!"

Anonieme getuigenis van een jongere

Hoe kan je Mentor-Escale vzw helpen?

 

Alle financiële steun is essentieel voor ons om MENA en ex-MENA te kunnen blijven helpen en begeleiden.
Regelmatige steun in de vorm van een permanente opdracht maakt het voor ons gemakkelijker om onze toekomstige projecten en acties te plannen.

Opbrengsten in 2022

  €480.228 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €933.536 Overheidssubsidies
  €42.013 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €2.469 Andere bedrijfsopbrengsten
Mentor-Escale vzw

Souvereinstraat 19
1050 Brussels
België

info@mentorescale.be