Join For Water vzw

Join For Water werkt aan duurzame wateroplossingen, in het Zuiden en bij ons!

Water is één van de belangrijkste thema’s van deze tijd. Join For Water is de enige ngo in België die zich voluit focust op water, en alles wat daar bij komt kijken. En focus is nodig: onze zoetwaterbronnen staan wereldwijd onder druk, en 1 mens op 10 heeft geen toegang tot drinkwater.

  59.10 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2022
  53 Vrijwilligers in 2022
Werkt rond
Waar
In België
Buiten België
Afrika
Europa

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geanalyseerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Wat doet Join For Water vzw?

  • Join For Water brengt alle relevante partners samen vooreen betere toegang tot drinkwater, hygiëne en water voor landbouw in het Zuiden, ook in moeilijke contexten.
  • Join For Water en zijn partners voorzien infrastructuur, maar zorgen er ook voor dat die blijft functioneren, dankzij een goed beheer.
  • Join For Water werkt aan duurzaam water- en bodembeheer – met klimaatverandering als belangrijke uitdaging – en houdt daarbij rekening met de verschillende watergebruikers.
  • Join For Water en zijn partners werken aan een betere waterkwaliteit en een ecologisch afvalbeheer. Het informeert over de samenhang tussen gezondheid en hygiëne. Join for Water is actief in Haïti, Bénin, Mali, Burundi, DRCongo, Oeganda en België.
  • Join For Water zet sterk in op kennisopbouw en -deling in en tussen de partnerlanden. Water en verwante thema’s houdt het hoog op de politieke agenda.
  • Join For Water kadert zijn activiteiten binnen SDG6, de Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling voor water en sanitatie.
  • Join For Water stimuleert bewust watergebruik en een kleinere watervoetafdruk. Zo beperken we de impact van onze consumptie op de watervoorraden in België en in het Zuiden.


Teksten en foto's worden door de organisaties gewijzigd.
Laatste wijziging door de organisatie: 12/06/2024

Hoe kan je Join For Water vzw helpen?

 

Al met 50 euro voorziet u een gezin van 5 personen van drinkbaar water.

Je vindt ons ook terug op volgende platformen:

Opbrengsten in 2022

  €1.238.219 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €6.376.047 Overheidssubsidies
  €0 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €88.831 Andere bedrijfsopbrengsten