FairFin VZW

Tijd voor een financieel systeem op maat van mens en planeet.

Er is veel geld in de wereld. Dat kunnen we inzetten voor mens en planeet. Maar de financiële sector speelt vals: om snel veel winst te maken, offeren ze al de rest op. FairFin voert onderzoek en campagnes om de spelregels van onderuit te veranderen.

  5.60 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2022
  60 Vrijwilligers in 2022
Werkt rond
Waar
In België
Antwerpen
Vlaams-Brabant
West-Vlaanderen
Oost-Vlaanderen
Limburg
Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geanalyseerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Afbeelding
BankWijzer
BankWijzer

Wat doet FairFin VZW?

Het geld vandaag bepaalt de wereld van morgen.

Maar wat als dat geld geïnvesteerd wordt in dingen die onze toekomst schaden? Zoals fossiele brandstoffen? Of kernwapens? Of bedrijven die de mensenrechten schenden? FairFin graaft diep in de cijfers van het financieel systeem en trekt aan de alarmbel wanneer investeringen het daglicht niet mogen zien.

Wat doet je bank met jouw geld?

Je geld staat niet stil. Banken schrijven leningen, obligaties en aandelen uit aan bedrijven, met geld van hun klanten. Bankwijzer.be toont hoe jouw bank scoort op ethische thema's. Staat het investeringsbeleid van je bank je niet aan? Stuur een klachtenbrief, of verander van bank. Duizenden Belgen verhuisden dankzij www.bankwijzer.be hun geld naar meer ethische oorden.

Voor een democratisch financieel systeem.

Het financieel systeem is te belangrijk voor mens en planeet om in handen te laten van privé-bankiers. FairFin zoekt hoe burgers hier meer inspraak in kunnen krijgen. Door te pleiten voor regulering van de financiële sector, door de rol van publieke banken te onderzoeken en te kijken naar centrale banken. Zo lanceerde FairFin een petitie die al door duizenden burgers ondertekend werd om de Nationale Bank van België onder druk te zetten voor een ambitieus klimaatbeleid.

Grondleggers tonen hoe het anders kan.

Naast kritisch onderzoek en campagnes zet FairFin ook Grondleggers in de schijnwerpers: organisaties en initiatieven die aanzet geven voor een duurzame, rechtvaardige wereld.


Teksten en foto's worden door de organisaties gewijzigd.
Laatste wijziging door de organisatie: 31/05/2023

Afbeelding rechtsboven: FairFin vzw

FairFin streeft naar een nieuw financieel systeem als hefboom voor een meer sociaal rechtvaardige en ecologisch duurzame maatschappij.
 

Hoe kan je FairFin VZW helpen?

 

FairFin streeft naar een eerlijk en duurzaam financieel systeem. Om onze werking en onafhankelijkheid te garanderen steunen we op onze achterban. Wil jij ons een duwtje in de rug geven?

Opbrengsten in 2022

  €64.706 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €480.499 Overheidssubsidies
  €13.138 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €5.711 Andere bedrijfsopbrengsten