Dennenhof vzw

Helpt kinderen die problemen hebben opgroeien in de huidige samenleving

  116.80 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2021
  0 Vrijwilligers in 2021
Werkt rond
Waar
In België
Antwerpen

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geverifieerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Wat doet Dennenhof vzw?

De missie van Dennenhof

Begeleidingscentrum Dennenhof helpt kinderen* opgroeien in de huidige samenleving. We zoeken samen met alle betrokkenen rondom het kind naar de meest geschikte gedeelde zorg.
*Kinderen met autisme, een gedrags-, emotionele- en /of ontwikkelingsstoornis, die normaal tot beneden normaal begaafd zijn.

Wat doet Dennenhof?

  • Begeleidingscentrum Dennenhof wil een voorziening zijn die in zijn hulpverlening hoge kwaliteit nastreeft voor kinderen en jongeren.
  • Het Begeleidingscentrum doet dit door het inzetten van de modules verblijf, ambulante begeleiding, mobiele begeleiding, schoolaanvullende en schoolvervangende dagbesteding. Dit alles vanuit leefgroepen die zich situeren in dagdagelijkse woonwijken. Dit noemen we het "huis in de rij" principe. Dit principe vormt mee de basis van onze werking.
  • Deze modules worden ingezet in functie van de vraag van het kind/jongere en kunnen zowel als rechtstreeks toegankelijke hulp als niet rechtstreeks toegankelijke hulp worden aangeboden.
  • De zorg wordt gerealiseerd door te vertrekken van een duidelijk omschreven zorgvraag. Als basis vertrekt de begeleiding van de dagelijkse concrete zorg voor het kind/jongere, om vervolgens lange termijn doelen uit te werken. Hierbij wordt expliciet vertrokken van het feit dat de zorg voor het kind/jongere een gedeelde zorg is; hierbij beroepen wij op de eigen verantwoordelijkheid van onze kinderen/jongeren en hun...
Laatste wijziging: 02/12/2022

Opbrengsten in 2021

  €15.358 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €8.147.230 Overheidssubsidies
  €0 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €84.454 Andere bedrijfsopbrengsten
Dennenhof vzw

Deuzeldlaan 202
2900 Schoten
België