Wil je graag meer weten over een organisatie die niet op donorinfo.be staat?

Transparante informatie is voor de meeste schenkers een voorwaarde om in vertrouwen te kunnen geven. Daarbij kan Donorinfo jou helpen. Maar soms vind je een goed doel niet terug op onze website.

 

Wil je graag meer weten over een organisatie die niet op donorinfo.be staat? Aarzel niet om hen te contacteren en over Donorinfo te vertellen. Zo geef je goede doelen een duwtje in de rug voor meer transparantie.

 

Dit kan je aan goede doelen vertellen over donorinfo.be:

 

  • Uit onderzoek van Donorinfo blijkt dat voor liefst 72% van de schenkers transparantie een doorslaggevend argument is om een gift te doen. Schenkers kunnen op donorinfo.be nakijken waar een organisatie haar inkomsten vandaan haalt en waaraan ze haar middelen besteedt. Zo kunnen ze geven in vertrouwen.
  • De dienstverlening van Donorinfo is gratis en onafhankelijk. Donorinfo geeft goede doelen geen score, maar helpt schenkers om op een geïnformeerde manier zelf een keuze te maken.
  • Door de publicatie op donorinfo.be, kunnen ook nieuwe schenkers een organisatie leren kennen. Donorinfo verspreidt informatie over evenementen en fondsenwervingscampagnes van goede doelen via sociale media en via deze nieuwsbrief. Donorinfo heeft bovendien ambitieuze plannen om te groeien en nog zichtbaarder te worden in de toekomst.
  • Het model van Donorinfo helpt goede doelen om op een heldere manier te communiceren over hun cijfers. Verschillende goede doelen gebruikten het model ook al om hun cijfers te verduidelijken in hun eigen jaarverslag en op hun eigen website.
  • Ook grote financiers vinden transparantie belangrijk. Lees bijvoorbeeld waarom Axa alleen nog werkt met goede doelen die door Donorinfo zijn gescreend.

 

Als schenkers in gesprek gaan met goede doelen, wordt geven een echt partnerschap. Laat organisaties daarom weten wat je belangrijk vindt en aarzel niet om vragen te stellen. Ze zijn je vast en zeker dankbaar voor de tip!

Geef in vertrouwen

Donorinfo staat er garant voor dat alle organisaties op donorinfo.be een politiek van financiële transparantie voeren. Elk jaar bezorgen ze ons hun gedetailleerde jaarrekening, die is gecontroleerd door externe en onafhankelijke experts. Deze jaarrekeningen vind je terug op Donorinfo, in een eenvormig formaat, dat beantwoordt aan de nood aan informatie van potentiële schenkers.
Laat de organisaties op donorinfo.be weten dat je hun inspanningen op prijs stelt door "via Donorinfo" op je overschrijving te vermelden. Ken je een organisatie die niet aanwezig is op donorinfo.be?

Opgesteld door Donorinfo - Laatste update : 30/04/2019