Wat vind je op donorinfo.be?

Om je te helpen kiezen tussen verschillende goede doelen, biedt Donorinfo een unieke gegevensbank aan: donorinfo.be. Je vindt er een brede waaier aan Belgische hulpverlenende organisaties die financieel bonafide zijn. Anders gezegd: waarvan de financiële middelen gecontroleerd zijn door een erkend en onafhankelijk controleorgaan. Dus als je ze op donorinfo.be vindt, zijn ze transparant over hun financiële gegevens en hun werking. Dat is meteen uniek voor België.

Handige zoeksleutels (thema, locatie, doelgroep,…), info over hoe je concreet kan steunen, financieel, als vrijwilliger of door het schenken van materiaal, betrouwbare en relevante info over hun doelstellingen, activiteiten en noden, gecontroleerde informatie over hun financiële middelen,... dat is precies wat u van donorinfo.be mag verwachten.

 

Wat vind je op donorinfo.be?

  • 240 Belgische hulpverlenende organisaties die mensen in nood helpen (sept. 2015)
  • handige zoeksleutels (thema, locatie, doelgroep,…)
  • info over hoe je concreet kan steunen, financieel, als vrijwilliger of door het schenken van materiaal
  • betrouwbare en relevante info over hun doelstellingen, activiteiten en noden
  • gecontroleerde informatie over hun financiële middelen

Geef in vertrouwen

Donorinfo staat er garant voor dat alle organisaties op donorinfo.be een politiek van financiële transparantie voeren. Elk jaar bezorgen ze ons hun gedetailleerde jaarrekening, die is gecontroleerd door externe en onafhankelijke experts. Deze jaarrekeningen vind je terug op Donorinfo, in een eenvormig formaat, dat beantwoordt aan de nood aan informatie van potentiële schenkers.
Laat de organisaties op donorinfo.be weten dat je hun inspanningen op prijs stelt door "via Donorinfo" op je overschrijving te vermelden. Ken je een organisatie die niet aanwezig is op donorinfo.be?

Opgesteld door Donorinfo - Laatste update : 02/10/2015