Noodhulp na de aardbevingen in Turkije en Syrië

Op maandag 6 februari werden Turkije en Syrië getroffen door verschillende aardbevingen. Volgens de laatste cijfers heeft de natuurramp aan meer dan 8.700 mensen het leven gekost.

Hier werden al collectes opgezet en het is fantastisch om al die solidariteit te zien. Hun levering zal echter tijd vergen.

De behoefte aan noodhulp (dekens, onderdak, voedsel, enz.) is dringend en organisaties zijn onmiddellijk in actie gekomen om essentiële noodhulp te verlenen door ter plaatse voorraden aan te kopen. Het is van cruciaal belang de organisaties ter plaatse te steunen zodat zij onmiddellijk en snel hulp kunnen bieden aan de mensen die door deze ramp zijn getroffen.

Hieronder vindt u een lijst van transparante organisaties die zich inzetten voor het Turkse en Syrische volk.

Wat doen de verschillende organisaties aanwezig op Donorinfo?

Caritas International mobiliseert zich na de zware aardbeving in Zuidoost-Turkije en delen van Syrië. Het ingezamelde geld zal worden gebruikt om via hun partners ter plaatse onderdak, voedsel, hygiëneartikelen en andere essentiële diensten te verstrekken.

Lees meer over de acties van Caritas International in Syrië en Turkije op hun website.

 

Karama Solidarity zet haar inspanningen, dankzij uw vrijgevigheid, in om hen essentiële hulp te bieden via de distributie van voedselpakketten en eerste hulp.

Lees meer over de acties van Karama solidarity in Syrië en Turkije op hun website.

 

Artsen zonder Grenzen behandelt patiënten in ziekenhuizen in Noord-Syrië en hun teams doneren medische noodpakketten aan andere instellingen in de regio.

Lees meer over de acties van Artsen zonder Grenzen in Syrië en Turkije op hun website.

 

De teams van Handicap International zullen fysieke en functionele revalidatie bieden aan mensen die door de aardbeving gewond zijn geraakt, zodat ze hun mobiliteit kunnen herwinnen en langdurige gevolgen kunnen vermijden.  Ze zullen ook psychosociale steunactiviteiten organiseren om psychologische eerste hulp te verlenen aan mensen die door de ramp zijn getroffen.

Lees meer over de acties van Handicap International in Syrië en Turkije op hun website.

 

Plan International werkt samen met haar partners in de getroffen gebieden in Syrië om, enerzijds, noodzakelijke materialen te verdelen, waaronder dekens, hygiëne-kits en menstruatiebescherming, en anderzijds veilige ruimtes in te richten om educatieve en psychosociale ondersteuning te bieden aan kinderen. 

Lees meer over de acties van Plan International in Syrië en Turkije op hun website.

 

SOS kinderdorpen organiseerde de voorbije jaren al een een familieversterkend programma in Aleppo. Vanuit die basis willen ze hun hulp nu uitbreiden. Door in eerste instantie te beantwoorden aan de meest dringende humanitaire noden. En nadien samen met families te bouwen aan betere omstandigheden voor kinderen om op te groeien.

Lees meer over de acties van SOS kinderdorpen in Syrië en Turkije op hun website.

 

Piloten Zonder Grenzen worden gevraagd reddingswerkers en ziekenhuizen te voorzien van medische kits die speciaal zijn ontworpen om op de eerste noodsituaties te reageren, voor een totaalbedrag van 102.000 euro.

Lees meer over de acties van Piloten Zonder Grenzen in Syrië en Turkije op hun website.

 

Malteser International (MI) heeft al een reddingsteam gestuurd. De lokale partners van MI, actief in de regio, hebben dringend steun nodig, vooral in Noord-Syrië, waar vluchtelingen uit de Syrische burgeroorlog geconcentreerd zijn.

Lees meer over de acties van Order of Malta Belgium in Syrië en Turkije op hun website.

 

Foto: © Karama Solidarity