Met zijn allen voor de planeet: Wereldwaterdag en de Internationale dag van het Bos

Afbeelding
waterval

21 maart is Internationale dag van het Bos; dan hebben we aandacht voor de levensnoodzakelijke bijdrage van bossen en wouden aan onze biodiversiteit, de strijd tegen klimaatverandering, erosie en nog veel meer. Dit jaar vragen de Verenigde Naties aandacht voor herstel van bossen.

22 maart is dan weer Wereldwaterdag. Want ook deze natuurlijke hulpbron – en dan vooral zoet water dat kan dienen om te drinken en voor de natuur en de landbouw - heeft dringend bescherming nodig, willen we met z’n allen overleven.

Afbeelding
Actie
Actie voor een duurzaam waterbeleid van jongeren met Goodplanet

Steun goede doelen voor duurzame ontwikkeling

Wil je weten wat jij kan doen? Steun dan een goed doel dat werkt aan meer bos en drinkbaar water, hier of elders in de wereld. Dankzij jou kunnen ze onze aarde verder beschermen, boom per boom en bron per bron. 

Op donorinfo.be vind je via de tag ‘Duurzame ontwikkeling’ heel wat goede doelen die zoeken naar manieren om ecologische duurzaamheid hand in hand te laten gaan met ontwikkeling. Ze tonen je hoe nauw zorg voor onze planeet ook verbonden is met thema’s als voedselzekerheid, duurzame economische ontwikkeling en een beter klimaat.

Enkele voorbeelden:

  • Goodplanet brengt het thema ‘Water’ naar scholen en bedrijven overal in België. Hoe meer we weten, hoe beter we met z’n allen immers voor onze planeet gaan zorgen. Goodplanet helpt je ook om je eigen ‘Tiny Forest’ te planten in jouw buurt. Ideaal voor wie zelf de handen uit de mouwen wil steken.
  • Autre Terre werkt met haar partners aan een herbebossingsproject in Koudougou, Burkina Faso.
  • Join for Water is dé organisatie die bij ons en wereldwijd concrete projecten opzet voor een betere toegang tot drinkbaar water.

Enthousiast? Ga zelf eens snuisteren in onze databank, want er is nog veel meer. Je vindt er vast wel een goed doel dat jou aanspreekt. Elk goed doel op donorinfo.be kiest bewust voor transparantie. Steun hen dus vandaag nog in vertrouwen.