20/06/2021 - Wereldvluchtelingendag op 20 juni: zoveel manieren om te helpen

Mensen zoeken een veilige thuis. Er zijn vele manieren om hen te helpen!

Solidair met mensen op de vlucht op 20 juni

20 juni is Wereldvluchtelingendag. Het is de dag waarop de Verenigde Naties wereldwijd aandacht vragen voor mensen op de vlucht. ‘Together we heal, learn and shine’ is dit jaar het thema: door vluchtelingen kansen te geven om de juiste zorgen te krijgen en te leren, kunnen ook zij hun steentje bijdragen aan de omgeving. 

En jij kan helpen om die kansen te geven. Als schenker, als solidaire buur, als mentor… hier is een greep uit de mogelijkheden: 

  • Caritas International begeleidt vluchtelingen in België om hun plek te vinden in de maatschappij. Op 31 mei hoor je hoe jij met jouw gemeenschap solidair kan zijn met een vluchtelingenfamilie tijdens een online event.
  • Vluchtelingenwerk Vlaanderen lanceerde de afgelopen maand de campagne ‘de Geluksbrengers’: een campagne vol verhalen van vluchtelingen die geluk brengen aan hun omgeving. Op 20 juni gaat het slotfeest door. Help Vluchtelingenwerk met een gift om de solidariteit en waardering voor vluchtelingen in onze maatschappij te versterken.
  • Ook Convivial staat vluchtelingen bij om hun weg te vinden in België met huisraad, taallessen en andere hulp. Wist je dat je je bij Convivial kan opgeven als solidaire buur of solidaire huiseigenaar? Lees er alles over op www.convivial.be
  • Duo for a Job koppelt Belgische mentoren aan nieuwkomers die hun plek zoeken op de Belgische arbeidsmarkt. Zo kunnen ze sneller een job vinden die bij hun talenten en opleiding past. Ook jij kan je expertise inzetten om een vluchteling te helpen! 


 

Wil je nog meer transparante organisaties leren kennen die vluchtelingen helpen? Ontdek ze hier.

 

Geef in vertrouwen

Donorinfo staat er garant voor dat alle organisaties op donorinfo.be een politiek van financiële transparantie voeren. Elk jaar bezorgen ze ons hun gedetailleerde jaarrekening, die is gecontroleerd door externe en onafhankelijke experts. Deze jaarrekeningen vind je terug op Donorinfo, in een eenvormig formaat, dat beantwoordt aan de nood aan informatie van potentiële schenkers.
Laat de organisaties op donorinfo.be weten dat je hun inspanningen op prijs stelt door "via Donorinfo" op je overschrijving te vermelden. Ken je een organisatie die niet aanwezig is op donorinfo.be?

Opgesteld door Donorinfo - Laatste update : 20/06/2021