01/07/2014 - Bezorg jonge vluchtelingen de vakantie van hun dromen

Herinner jij je nog hoe zorgeloos lang een zomer kon zijn?

Niet zo voor vluchtelingen. Terwijl hun vrienden en klasgenoten op reis zijn, zitten zij de hele zomer thuis in een kleine woning met het hele gezin te wachten op een brief die hun lot zal bezegelen.Dit jaar werkt Vluchtelingenwerk Vlaanderen samen met 18 jonge vluchtelingen tussen 15 en 21 jaar die samen met hun ouders op de vlucht sloegen. Samen met deze jongeren gaat de vzw naar hun dromen. Wat willen ze? Wat hebben ze nodig om hun toekomst verder uit te bouwen? Welke vaardigheden kregen ze tijdens hun  asielprocedure om hun dromen te realiseren?

Vluchtelingenwerk wil graag op kamp met deze jongeren. Op dit korte zomerkamp krijgen ze de kans om even weg te zijn van hun stressvolle situatie thuis. Ze kunnen enkele nachten in een bed slapen in plaats van op een dunne matras op de grond. We laten ze proeven van de zomer zoals wij die zelf mochten beleven; we gaan op daguitstap, zorgen voor een spannend nachtspel in het bos en vertellen straffe verhalen aan het kampvuur.

En daarvoor is jouw hup nodig. Voor een kleine som kan jij deze jonge vluchtelingen een heerlijke zomer bezorgen:

  • Met 48 euro kunnen we alle overnachtingen voor één jongere betalen.
  • Met 105 euro kunnen we al het spelmateriaal voor alle jongeren betalen.
  • Met 160 euro kunnen we alle overnachtingen en maaltijden voor 1 jongere betalen.

Meer info en het getuigenis van Meet kan u lezen via deze link: Stuur jij onze jonge vluchtelingen op kamp?

Een gift doen voor de actie kan via deze link


Geef in vertrouwen

Donorinfo staat er garant voor dat alle organisaties op donorinfo.be een politiek van financiële transparantie voeren. Elk jaar bezorgen ze ons hun gedetailleerde jaarrekening, die is gecontroleerd door externe en onafhankelijke experts. Deze jaarrekeningen vind je terug op Donorinfo, in een eenvormig formaat, dat beantwoordt aan de nood aan informatie van potentiële schenkers.
Laat de organisaties op donorinfo.be weten dat je hun inspanningen op prijs stelt door "via Donorinfo" op je overschrijving te vermelden. Ken je een organisatie die niet aanwezig is op donorinfo.be?

Opgesteld door Donorinfo - Laatste update : 01/07/2014