20/04/2020 - 5 originele manieren om te geven vanuit je kot

De coronacrisis zorgde voor heel wat strepen door de rekening van goede doelen. Maar veel organisaties bleven niet bij de pakken zitten en bedachten originele oplossingen. We zetten een aantal voorbeelden op een rijtje. Welke manier van geven past bij jou?

1. Geef een gift cadeau: Goodgift

Heel wat organisaties op donorinfo.be hebben de weg naar Goodgift al gevonden. Goodgift biedt de mogelijkheid om een gift cadeau te doen. De ontvanger van de cadeaubon kiest aan welk goed doel hij of zij de gift zal geven.  Een erg makkelijke manier om een mooi geschenk te geven van achter je computer.

 

2. Eén per één op sponsortocht: Moving Lives

Een sponsortocht of loopwedstrijd met een massa mensen kan nu jammer genoeg niet. Maar je eigen loop- of fietstochtjes kan je wel laten sponsoren voor het goede doel. Je kan eventueel de prestaties bijhouden via een van de populaire tracking apps voor sportievelingen. Met de app Moving Lives (Nederlands) kan je zelfs rechtstreeks kilometers doneren aan een goed doel. Verschillende goede doelen op donorinfo.be doen al mee: bijvoorbeeld Artsen zonder Grenzen, Mucovereniging en Armen Tekort. Blijf bewegen!

3. Online shoppen met een plus: Trooper

Nu heel wat winkels gesloten zijn, gaan mensen meer dan ooit online shoppen. Via Trooper kan je een klein bedrag per aankoop laten doneren aan een goed doel. Trooper verzamelt bekende en minder bekende webshops, dus ook jij vindt wel een gelegenheid om een aankoop via Trooper te doen. Check altijd even of je goede doel terug te vinden is op donorinfo.be, natuurlijk. 

4. Breng je koffiemoment online: AXA Virtual Coffee

Had je net een koffie-actie, restaurantdag of ander gezellig samenzijn gepland om geld in te zamelen? Dan is die waarschijnlijk in het water gevallen. AXA, een van de partners van Donorinfo, besloot om een ‘virtual coffee’ te organiseren voor de Stichting tegen Kanker: voor elke selfie-met-koffie die op LinkedIn werd gepost met de hashtag #AXAHeartsinaction gaat 5 euro naar het goede doel. Misschien een idee om je eigen actie op te zetten voor een goed doel naar keuze?

5. Online acties van jouw favoriete organisatie

Verschillende platforms staan vandaag open voor goede doelen om een bijzondere inzamelactie te doen. Zo is er een bijzondere actie van Caritas voor daklozen op het platform growfunding.be. Bekijk wat het goede doel van jouw keuze onderneemt en geef hen jouw steun.

 

Help om campagnes bekend te maken

Naast geven, is er nog een belangrijke hulp die jij kan bieden in deze moeilijke tijden: vertel je vrienden, kennissen en familie over de campagne van je goede doel. Vertel dat jij ook geeft en waarom: het is misschien niet erg Belgisch om te doen, maar zien geven doet geven. Jouw berichtje is goud waard!

Geef in vertrouwen

Donorinfo staat er garant voor dat alle organisaties op donorinfo.be een politiek van financiële transparantie voeren. Elk jaar bezorgen ze ons hun gedetailleerde jaarrekening, die is gecontroleerd door externe en onafhankelijke experts. Deze jaarrekeningen vind je terug op Donorinfo, in een eenvormig formaat, dat beantwoordt aan de nood aan informatie van potentiële schenkers.
Laat de organisaties op donorinfo.be weten dat je hun inspanningen op prijs stelt door "via Donorinfo" op je overschrijving te vermelden. Ken je een organisatie die niet aanwezig is op donorinfo.be?

Opgesteld door Donorinfo - Laatste update : 20/04/2020