06/10/2017 - 3 tips om goed te geven

Wil je graag een goed doel steunen, maar weet je niet welke organisatie je steun verdient ? Vraag je je af of je geld wel goed besteed zal worden? Volg onze tips:

tips om goed te geven

Tip nr. 1: Zoek naar een onderwep dat je raakt

Vraag je steeds af wat jou echt bezighoudt. Wil je een kleine organisatie steunen bij jou in de buurt? Of eerder een bekende organisatie die op grotere schaal opereert? Wil je dat je geld gaat naar kinderen, zieke personen of mensen in armoede ? Of wil je liever een organisatie steunen die de maatschappij wakker schudt over de gelijkheid tussen man en vrouw ? Er zijn zoveel organisaties en zoveel goede doelen om te steunen. Denk dus na welke onderwerpen jou na aan het hart liggen. En volg je hart.

Tip nr.2: Zoek informatie en vergelijk

Eens je hebt beslist welke goede zaak je wil steunen, kan je een selectie van organisaties maken en die vergelijken op basis van objectieve criteria. Ga na of hun missie beantwoordt aan jouw criteria. Zoek ook informatie over het beheer van de organisaties : wie zit er in de raad van bestuur, bijvoorbeeld ? En tenslotte, bekijk hun financiële informatie. Op de site van donorinfo.be kan je de activiteiten en financiële middelen van organisaties die jou interesseren met elkaar vergelijken. Alle informatie op donorinfo.be is geverifieerd in alle objectiviteit door onafhankelijke experten. Aarzel ook niet om zelf contact op te nemen met de organisatie. Je zal snel merken of er een ‘klik’ is en of je transparante antwoorden krijgt op je vragen.

Tip nr. 3: Ga voor de lange termijn

Als je een organisatie hebt gevonden die echt beantwoordt aan je persoonlijke interesses en voorwaarden, denk er dan eens over om een continue opdracht te geven. Jouw duurzame steun helpt organisaties om op lange termijn te plannen en structurele kosten te dekken. Wil je echt duurzame en efficiënte initiatieven steunen, dan is dat de beste manier.

Geef in vertrouwen

Donorinfo staat er garant voor dat alle organisaties op donorinfo.be een politiek van financiële transparantie voeren. Elk jaar bezorgen ze ons hun gedetailleerde jaarrekening, die is gecontroleerd door externe en onafhankelijke experts. Deze jaarrekeningen vind je terug op Donorinfo, in een eenvormig formaat, dat beantwoordt aan de nood aan informatie van potentiële schenkers.
Laat de organisaties op donorinfo.be weten dat je hun inspanningen op prijs stelt door "via Donorinfo" op je overschrijving te vermelden. Ken je een organisatie die niet aanwezig is op donorinfo.be?

Opgesteld door Donorinfo - Laatste update : 06/10/2017