09/10/2020 - 17/10 is Internationale dag van de strijd tegen armoede: dit kan jij doen

Nasci helpt moeders en kinderen in armoede - op donorinfo.beArmoede blijft wereldwijd een levensgrote hindernis voor de waardigheid en toekomst van miljarden mensen. Corona heeft ongelijkheden nog op scherp gesteld, ook in België. Daarom is de jaarlijkse dag van de strijd tegen armoede, 17 oktober, actueler dan ooit.

 

Als individu voel je je soms machteloos. Hoe kan jij bijdragen aan de strijd tegen armoede? Het antwoord is simpel: steun een organisatie die mensen in armoede helpt. Vertrouw op Donorinfo om je alle informatie te geven die je nodig hebt om met een gerust hart te schenken. Bekijk onze transparante armoede-organisaties en kies er één die jou aanspreekt. Met jouw steun kunnen ze de strijd tegen armoede verderzetten.

Foto: Nasci vzw helpt moeders en kinderen in armoede.

Vele manieren om te strijden tegen armoede

Sommige armoede-organisaties concentreren zich op directe noden: voedselhulp, kledij, een douche. Zo zorgt Doucheflux ervoor dat dakloze mensen zichzelf in alle comfort en veiligheid kunnen wassen. Anderen concentreren zich op kinderen of moeders met kinderen. Nasci ondersteunt bijvoorbeeld jonge moeders in het Brusselse, terwijl PEP jongeren begeleidt in hun schoolcarrière. C-Dienst doet dan weer broodnodige klusjesin woningen van mensen met een beperkt inkomen. Ook de medische noden van mensen in armoede komen aan bod, zoals het werk van Straatverplegers bewijst.

Doucheflux op donorinfo.beNog andere organisaties brengen mensen in kansarmoede bijeen en ondersteunen hen, zodat ze op langere termijn uit de armoede kunnen geraken. Dat is bijvoorbeeld wat Pigment vzw elke dag doet. Spullenhulp helpt kwetsbare mensen op weg naar werk en/of een woning. Organisaties zoals Buurtwerk ’t Lampeke of CAW Oost-Brabant tenslotte ondersteunen mensen in armoede in alle aspecten van hun leven.

 

Foto: Bij Doucheflux kunnen daklozen mensen hun kleren wassen en zich douchen.

 

Bekijk alle organisaties.

Geef in vertrouwen

Donorinfo staat er garant voor dat alle organisaties op donorinfo.be een politiek van financiële transparantie voeren. Elk jaar bezorgen ze ons hun gedetailleerde jaarrekening, die is gecontroleerd door externe en onafhankelijke experts. Deze jaarrekeningen vind je terug op Donorinfo, in een eenvormig formaat, dat beantwoordt aan de nood aan informatie van potentiële schenkers.
Laat de organisaties op donorinfo.be weten dat je hun inspanningen op prijs stelt door "via Donorinfo" op je overschrijving te vermelden. Ken je een organisatie die niet aanwezig is op donorinfo.be?

Opgesteld door Donorinfo - Laatste update : 16/10/2020