Stichting tegen Kanker

Financiering van onderzoek, kankerpreventie, steun aan patiënten en hun naasten

  70.40 Aantal voltijds equivalenten personeel in 2021
  439 Vrijwilligers in 2021
Werkt rond
Waar
In België

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geverifieerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Afbeelding
Recherche scientifique

Wat doet Stichting tegen Kanker?

De missie van de Stichting tegen Kanker

  1. Financiering van het onderzoek

In 1989 startte Stichting tegen Kanker met het toekennen van beurzen om beloftevolle onderzoeksprojecten te steunen: de Wetenschappelijke Grants. De Grants worden toegekend voor verschillende jaren. Onderzoekers hebben vaak 2 tot 4 jaar nodig om resultaat te boeken, soms zelfs langer. In 2020 steunden we 63 projecten met in totaal 23,8 miljoen euro.

Dankzij de financiering van het onderzoek hebben in 10 jaar tijd meer dan 365.000 patiënten in ons land alleen al kanker overleefd. Ook de levenskwaliteit van mensen met kanker verbetert voortdurend dankzij de vooruitgang in het onderzoek en de verbeterde therapieën.

  1. Preventie

Ongeveer één derde van het aantal kankers kan voorkomen worden door vanaf de kindertijd een gezondere levensstijl aan te nemen. We voeren elk jaar diverse acties en campagnes om een gezonde levensstijl en een preventieve opsporing van bepaalde kankers te promoten. Tegelijkertijd spreken we de autoriteiten op verschillende punten aan, met name over het tabaksbeleid en de zonnebanksector.

  1. Steun aan patiënten en hun naasten

We steunen we projecten in ziekenhuizen, inloophuizen enz. die de zorgkwaliteit, de levenskwaliteit en het welzijn van de patiënt en zijn familie verbeteren. Een ander initiatief is Kankerinfo, onze gratis hulplijn voor patiënten en hun naasten.

Laatste wijziging: 13/06/2022

Hoe kan je Stichting tegen Kanker helpen?

 

Dat we kunnen investeren in onderzoek is te danken aan de vrijgevigheid van mensen die de strijd tegen kanker financieel steunen.

Opbrengsten in 2021

  €11.904.287 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €980.948 Overheidssubsidies
  €3.440.324 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €580.176 Andere bedrijfsopbrengsten
Stichting tegen Kanker

Leuvensesteenweg 479
1030 Brussels
België