Het Huis vzw

Neutrale bezoekruimte voor kinderen en hun ouders die in een vechtscheiding verw

  0.00 aantal werknemers
  45 aantal vrijwilligers
werkt rond
in

Donorinfo

Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?

De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geverifieerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.

Wat doet Het Huis vzw?

De missie van Het Huis

Het Huis vzw is een neutrale bezoekruimte. Vrijwillige medewerkers organiseren er ontmoetingen, contacten tussen ouders, grootouders en hun kinderen. Het belangrijkste is dat de neutrale bezoekruimte het contact kan in stand houden en zelfs kan herstellen wanneer dit in moeilijke omstandigheden verloopt. Het Huis vzw biedt een veilige plek voor het kind om zijn of haar ouder te ontmoeten. Deze kinderen zijn dikwijls de dupe van een zogenaamde '(v)echtscheiding', waarbij het contact tussen de ouders onderling dermate is verstoord dat het noodzakelijk is een onafhankelijke en veilige plek te bieden waar het contact onder begeleiding kan verlopen.

Wat doet Het Huis?

Kinderen komen in Het Huis in opdracht van een rechtbank. Het is de rechter die beslist dat de kinderen enkel op neutraal terrein één van hun ouders mogen ontmoeten omwille van een conflict tussen ex-partners. De ouders worden afzonderlijk uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Als de leeftijd het toelaat kan het kind kennismaken met de begeleider maar ook met de omgeving waar de contacten plaatsvinden. De coördinator bepaalt de aandachtspunten die van toepassing zijn voor de begeleider bij het bezoek.

  • Ervaringsdeskundigen
    Kinderen blijven voor altijd...

Hoe kan je Het Huis vzw helpen?

Opbrengsten in 2020

  €53.675 Particuliere giften en bedrijfsmecenaat
  €0 Overheidssubsidies
  €0 Opbrengsten uit activiteiten, sponsoring of evenementen
  €879 Andere bedrijfsopbrengsten
Het Huis vzw

Wittestraat 116
2020 Antwerp
België