De organisatie die ik wil steunen, is niet langer terug te vinden op Donorinfo. Wat is er gebeurd?

Donorinfo heeft een belofte aan schenkers die willen geven in vertrouwen: op donorinfo.be vind je transparante en actuele informatie over goede doelen, door een onafhankelijke instantie geverifieerd. Om die informatie te bekomen, vragen we organisaties elk jaar om hun gedetailleerde jaarrekeningen aan Donorinfo te bezorgen. De rekeningen moeten geverifieerd zijn door een erkende instantie (bijvoorbeeld een revisor). Daarnaast kijkt Donorinfo ook zelf de rekeningen na, en stelt het waar nodig vragen. Op basis van al die informatie kunnen we de fiches van de goede doelen op onze site updaten.

Als een organisatie ons haar rekeningen niet bezorgt, dan moeten we haar fiche jammer genoeg offline zetten. Dat betekent niet noodzakelijk dat de organisatie niet langer transparant wil zijn. Soms is een organisatie gewoon wat later, en zetten we ze terug online als we alle informatie hebben gekregen. Soms duurt het ook even voor alle vragen over de rekeningen uitgeklaard zijn.

Aarzel niet om een goed doel te vragen waarom het niet te vinden is op donorinfo.be. Zo geef je het signaal dat je transparantie belangrijk vindt.

Het goede nieuws? Je kan 100% zeker zijn dat je op donorinfo.be altijd de meest actuele informatie terugvindt over de geregistreerde goede doelen, nagekeken door een onafhankelijke instantie. Dus kijk de informatie na, stel desnoods extra vragen aan de organisatie, en geef in vertrouwen.

Geef in vertrouwen

Donorinfo staat er garant voor dat alle organisaties op donorinfo.be een politiek van financiële transparantie voeren. Elk jaar bezorgen ze ons hun gedetailleerde jaarrekening, die is gecontroleerd door externe en onafhankelijke experts. Deze jaarrekeningen vind je terug op Donorinfo, in een eenvormig formaat, dat beantwoordt aan de nood aan informatie van potentiële schenkers.
Laat de organisaties op donorinfo.be weten dat je hun inspanningen op prijs stelt door "via Donorinfo" op je overschrijving te vermelden. Ken je een organisatie die niet aanwezig is op donorinfo.be?

Opgesteld door Donorinfo - Laatste update : 06/11/2018