Voorrang aan financiële transparantie 

Steun verlenen, dat doe je in vertrouwen. Daarom wil je ook dat er daadwerkelijk iets wordt aangevangen met je goodwill. Als stichting van openbaar nut helpt Donorinfo je met het uitkiezen van filantropische organisaties die financieel bona fide zijn. Al sinds 2005 bouwen wij immers een database donorinfo.be uit. Daarin vind je info over de activiteiten en de gecontroleerde financiële middelen van Belgische filantropische organisaties. Wees vrij erin te grasduinen: er staat vast en zeker een organisatie in die jouw steun naar waarde weet te schatten en er respectvol mee omspringt. Want strijden voor een rechtvaardigere en menselijkere samenleving, daar ga je toch niet licht overheen? 
 

  • Donorinfo is een stichting van openbaar nut, een initiatief van Erik van Baren, een privépersoon. 
  • Donorinfo specialiseert zich in de transparantie van filantropische  organisaties die personen in nood helpen, in België of elders. 
  • Om haar onafhankelijkheid te kunnen bewaren, heeft de stichting ervoor gekozen zelf alle kosten te dragen. Zij doet geen beroep op subsidies en aanvaardt ook geen giften of sponsoring.
  • Donorinfo beheert de website donorinfo.be, een gratis platform voor het grote publiek en bedrijven.

Meer over de activiteiten en waarden van Donorinfo.

Heb je zin om ons een handje te helpen?

  • Donorinfo is op zoek naar een vrijwillig jurist(e) om haar intern comité te versterken: 1 keer/maand.
  • Donorinfo is voortdurend op zoek naar vertalers NL-EN/FR-EN om teksten over goede doelen te helpen vertalen. 
Fiche door Donorinfo opgemaakt – laatste wijziging : 30/11/2017